Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 300 νεκρούς στο βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές

Πληροφορίες για τρομακτικό τραγικό απολογισμό από τον βομβαρδισμό της 16ης Μαρτίου

25 Μαρτίου 2022 12:21
Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 300 νεκρούς στο βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Περίπου 1.300 άνθρωποι εκτιμάται, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ότι είχαν βρει καταφύγιο στο κτίριο, όταν βομβαρδίστηκε στις 16 Μαρτίου. Μόλις 150 επιζώντες βγήκαν από τα συντρίμμια τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση. Οι περισσότεροι στο θέατρο είχαν κρυφτεί κάτω από τη σκηνή, για να προστατευτούν από τις βόμβες και τα συντρίμμια δεν τους επέτρεψαν να βγουν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, στη Μαριούπολη, που έχει δεχθεί το πιο σφοδρό σφυροκόπημα από τις ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, δεν υπάρχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι διαρκείς βομβαρδισμοί εμπόδισαν τις προσπάθειες διάσωσης.

«Από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες φαίνεται να δείχνουν ότι περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο θέατρο της Μαριούπολης εξαιτίας του βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 300 νεκρούς στο βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν θέλω να πιστέψω αυτή τη φρίκη. Μέχρι την τελευταία στιγμή, θέλω να πιστεύω ότι όλοι κατάφεραν να διαφύγουν. Αλλά τα λόγια εκείνων που ήταν στο κτίριο τη στιγμή της τρομοκρατικής ενέργειας, λένε άλλα», έγραψε ακόμη.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει ότι το θέατρο της Μαριούπολης ήταν ένα ορόσημο της πόλης, αλλά πλέον αποτελεί ένα «νέο σημείο πόνου για τους κατοίκους, συντρίμμια που έγιναν το τελευταίο καταφύγιο για εκατοντάδες αθώους ανθρώπους».

Στην ίδια ανάρτηση κάνει αναφορά στο γεγονός ότι στον χώρο έξω από το κτίριο ήταν γραμμένη η λέξη «παιδιά», στα ρωσικά, πριν από τον βομβαρδισμό. «Αυτούς τους φασίστες του 21ου αιώνα δεν τους σταμάτησε ούτε η τεράστια επιγραφή “παιδιά”, ούτε οι δηλώσεις ότι εκεί υπήρχαν μόνο ειρηνικοί άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι. Ο κατακτητής ήξερε πού χτυπούσε», τόνισε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share