Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εικόνες σοκ από φονικό ανεμοστρόβιλο: Ένας νεκρός και χιλιάδες κάτοικοι χωρίς ρεύμα σε Λουζιάνα, Τέξας και Οκλαχόμα (video)

Συνταράσσουν οι εικόνες καταστροφής

23 Μαρτίου 2022 13:55
Εικόνες σοκ από φονικό ανεμοστρόβιλο: Ένας νεκρός και χιλιάδες κάτοικοι χωρίς ρεύμα σε Λουζιάνα, Τέξας και Οκλαχόμα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας ανεμοστρόβιλος έσκισε τμήματα της Νέας Ορλεάνης και των προαστίων της το βράδυ της Τρίτης, γκρεμίζοντας καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και σκορπίζοντας συντρίμμια σε ένα μέρος της πόλης που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τον τυφώνα Κατρίνα πριν από 17 χρόνια.

Άλλοι ανεμοστρόβιλοι που προκλήθηκαν από το ίδιο σύστημα καταιγίδων έπληξαν περιοχές του Τέξας και της Οκλαχόμα, σκοτώνοντας ένα άτομο και προκαλώντας πολλαπλούς τραυματισμούς και εκτεταμένες ζημιές.

Στο Τέξας, τουλάχιστον 47.000 έμειναν χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα. Περισσότερα από 13.000 σπίτια παρέμειναν χωρίς ρεύμα σε τρεις ενορίες γύρω από τη Νέα Ορλεάνη αργά το βράδυ της Τρίτης, μετέδωσε το NBC.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό έδειξε μια μεγάλη μαύρη χοάνη ορατή στον σκοτεινό ουρανό να φαίνεται ανάμεσα στα κτίρια στο ανατολικό τμήμα της Νέας Ορλεάνης.

Ο ανεμοστρόβιλος φάνηκε να ξεκινά από ένα προάστιο της Νέας Ορλεάνης και στη συνέχεια να κινείται ανατολικά, διασχίζοντας τον ποταμό Μισισιπή, στο Lower 9th Ward της Νέας Ορλεάνης και σε μέρη του St. Ο Μπέρναρντ Παρις - και οι δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την Κατρίνα - πριν κινηθούν βορειοανατολικά.

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα

Εικόνες σοκ από φονικό ανεμοστρόβιλο

Εικόνες σοκ από φονικό ανεμοστρόβιλο: Ένας νεκρός και χιλιάδες κάτοικοι χωρίς ρεύμα σε Λουζιάνα, Τέξας και Οκλαχόμα

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share