Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από Ζελένσκι: Για οποιονδήποτε συμβιβασμό με τη Ρωσία θα γίνει δημοψήφισμα στην Ουκρανία

Προαναγγέλλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

21 Μαρτίου 2022 21:31
«Βόμβα» από Ζελένσκι: Για οποιονδήποτε συμβιβασμό με τη Ρωσία θα γίνει δημοψήφισμα στην Ουκρανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη χώρα του για την όποια συμφωνία επέλθει με τη Ρωσία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος, που μαίνεται για σχεδόν 1 μήνα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Suspilne, τόνισε ότι ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τη Ρωσία θα πρέπει να αποφασιστεί με τη μορφή δημοψηφίσματος στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκαριστικό βίντεο από βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στο Κίεβο – Η στιγμή της τεράστιας έκρηξης

Το σχόλιό του αυτό δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί το ενδεχόμενο όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στην Ουκρανία να εξετάζουν τις πρακτικές δυνατότητες κάθε είδους ειρηνευτικής διευθέτησης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπήρξε διάχυτος σκεπτικισμός μεταξύ των ηγετών της Δύσης σχετικά με το εάν η Ρωσία εμπλέκεται σε ειρηνευτικές συνομιλίες καλή τη πίστη, καθώς υπάρχουν αρκετοί ισχυρισμοί που θέλουν τους Ρώσους να χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως αντιπερισπασμό, την ώρα που συνεχίζουν να επιτίθενται στην Ουκρανία.

«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα»

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή.

«Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. “Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο”», είπε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να εκπληρώσει το τελεσίγραφο», κατέληξε ο ίδιος.

Εικόνα που ραγίζει καρδιές - Η γυμνή μάνα που θηλάζει το νεογέννητο βρέφος της εν μέσω βομβαρδισμών

Σοκάρει και συγκινεί την παγκόσμια κοινότητα η φωτογραφία μιας μητέρας να θηλάζει το μόλις 30 ημερών βρέφος αλλά ταυτόχρονα μια μάνα τραυματισμένη στο κεφάλι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι μια ακόμη άμαχη που έμεινε σε καταφύγια για να γλιτώσει από τα χτυπήματα των επιδρομών.

Είναι μια ακόμη ανθρώπινη ιστορία από αυτές που συγκλονίζουν. Η νεαρή μητέρα έσωσε το νεογέννητο βρέφος της, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Το κάλυψε με το σώμα της, για να το προστατεύσει. Όπως θα έκανε κάθε μάνα για το παιδί της, έτσι έπραξε και εκείνη. Και τώρα σε αυτό το μοναδικό κλικ φαίνεται σε μαιευτήριο να κρατά το παιδί της στην αγκαλιά της, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και τώρα αυτή η γυναίκα θέλει να παλέψει για το παιδί της και για την ίδια...

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share