Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σοκάρει ο Αλέν Ντελόν - Η απίστευτη δήλωση του μεγάλου αστέρα για τον θάνατό του

"Είναι δικαίωμα μας..."

21 Μαρτίου 2022 17:29
Σοκάρει ο Αλέν Ντελόν - Η απίστευτη δήλωση του μεγάλου αστέρα για τον θάνατό του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O γιος του εμβληματικού Γάλλου ηθοποιού Αλέν Ντελόν, Άντονι, προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση σε πρόσφατη συνέντευξή του. Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο Άντονι Ντελόν δήλωσε πως ο πατέρας του έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, με ευθανασία στην Ελβετία.

Παράλληλα, δείτε τη πανέμορφη μοναδική σύζυγο του Αλέν Ντελόν

Ο 57χρονος ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει συμφωνήσει να βοηθήσει τον Αλέν Ντελόν στη διαδικασία αλλά και είναι δίπλα του, στις τελευταίες στιγμές της ζωής του.


Όπως υποστήριξε στη συνέντευξή του, η απόφαση του Ντελόν μπορεί να προέρχεται από τη δύσκολη εμπειρία να αντιμετωπίσει τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του Άντονι, Νάταλι Ντελόν. Υπήρξε συνάδελφος και σύζυγός του από το 1964 έως το 1969 και πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2021. Ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία, αλλά τελικά η επιθυμία της δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. «Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο, που έζησε τη ζωή της», είπε ο Άντονι.
«Ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα», εξηγεί, τονίζοντας πως η νομοθεσία στη Γαλλία δεν επιτρέπει την ευθανασία. «Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό».

Σοκάρει ο Αλέν Ντελόν - Η απίστευτη δήλωση του μεγάλου αστέρα για τον θάνατο

Ο γάλλος ηθοποιός έχει αποκτήσει από το 1999 και την ελβετική υπηκότητα, ενώ από το 2019 ζει στην Ελβέτια. Έτσι δεν θα έχει το ίδιο «πρόβλημα» με τη μητέρα του Άντονι, καθώς στην Ελβετία η ευθανασία είναι αποδεκτή.

Ο 86χρονος Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του το 2017. Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Έχει σταδιακά αναρρώσει, περπατώντας τώρα με μπαστούνι. «Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις Δεν είναι καθόλου αστείο...». Ο Ντελόν έχει ταχθεί υπέρ της ευθανασίας πολλές φορές.

«Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα και ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο, χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο, συσκευές, ενέσεις και τα υπόλοιπα», είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη σε ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο θρύλος του γαλλικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έχει πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 80 ταινίες κατά τη διάρκεια του μισού αιώνα της καριέρας του. Σκηνοθετήθηκε από σπουδαίους κινηματογραφιστές όπως ο Ζαν-Πιερ Μελβίλ, ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Τζόζεφ Λούσι και ο Μικελάντζελο Αντονιόνι. Μεταξύ άλλων, έπαιξε σημαντικούς ρόλους στις ταινίες «Γυμνοί στον Ήλιο», «Notre histoire», «Ο γατόπαρδος», «Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο» και «Ωραίος... σκληρός κι αδίστακτος». Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε, ήταν ο «Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» το 2008.

Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ήταν αγαπητός τόσο για τους χαρακτήρες που υποδύθηκε στον κινηματογράφο, όσο και για τις θυελλώδεις σχέσεις που είχε με εξίσου διάσημες ηθοποιούς της εποχής, όπως η Ρόμι Σνάιντερ, η Μιρέιγ Νταρκ και η Ανν Παριγιό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share