Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολείο και κοινοτικό κέντρο στο Χάρκοβο

Άγριο σφυροκόπημα

17 Μαρτίου 2022 13:25
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολείο και κοινοτικό κέντρο στο Χάρκοβο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασε για πολλές ουκρανικές πόλεις εξαιτίας σφοδρών επιθέσεων των ρωσικών δυνάμεων.

Η Μερέφα, μια πόλη 21.500 κατοίκων στην περιφέρεια του Χαρκόβου χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή στις 3.30 τα ξημερώματα. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένα σχολείο της περιοχής υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ καταστράφηκε και ένα κοινοτικό κέντρο.


Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι υπάρχουν απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον Kiyv Independent.

Πόλεμος στην Ουκρανία: 53 άμαχοι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τσερνίχιβ

Τους 53 έφτασαν οι άμαχοι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας. Ενώ, νωρίτερα βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο με ρωσικά τανκς που βυθίζονται σε ουκρανικούς βάλτους.

«Υποστήκαμε μεγάλες απώλειες, 53 πολίτες σκοτώθηκαν χθες», επεσήμανε ο Βιάτσεσλαβ Κλάους.

Όπως είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Βολοντίμιρ Νιντζέλσκι με ανάρτησή του στο Facebook: «Σήμερα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ύπουλη επίθεση με οβίδες πυροβολικού σε κατοικημένη συνοικία του Τσερνίχιβ. Οι οβίδες έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και θραύσματα έπεσαν έξω από το κατάστημα όπου περίμεναν οι πολίτες».

Πόλεμος στην Ουκρανία: 53 άμαχοι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τσερνίχιβ

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, από την πλευρά της, είχε ανακοινώσει επίσης χθες πως «ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 ανθρώπους οι οποίοι περίμεναν στην ουρά για ψωμί στο Τσερνίχιβ».

Στο μεταξύ η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξουν σήμερα εννέα «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» για την απομάκρυνση αμάχων από διάφορες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Μαριούπολη, την οποία πολιορκεί εδώ και ημέρες ο ρωσικός στρατός.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share