Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ για τους καπνιστές: «Εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης πώλησης τσιγάρων σε άτομα κάτω των 25 ετών»

Οι νέες απαγορεύσεις που έχουν πέσει στο «τραπέζι»

15 Μαρτίου 2022 13:30
Σοκ για τους καπνιστές: «Εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης πώλησης τσιγάρων σε άτομα κάτω των 25 ετών»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To κάπνισμα για πολλούς μπορεί να είναι καθημερινότητα και επομένως κάτι συνήθως και όχι τόσο βλαβερό, ωστόσο τα παρακάτω δεδομένα έχουν να μας πουν πολλά για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, με τους αριθμούς των θανάτων να μιλούν από μόνοι τους.

Με τους θανάτους που σχετίζονταν με το κάπνισμα να φτάνουν τους 64.000 στη χώρα μόνο το 2019, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπίσει μεγάλες αλλαγές αναφορικά με την πώληση τσιγάρων και καπνού.

Τι λέει η νέα έκθεση για την πώληση τσιγάρων και καπνού

Ο γενικός γραμματέας Υγείας, Σαγίντ Τζαβίντ, έχει ζητήσει από τον φιλάνθρωπο Τζαβέντ Καν να φτιάξει μία έκθεση αναφορικά με το ζήτημα, με τον δεύτερο να δηλώνει ο ότι «σκεφτόμαστε σοβαρά να θεσπίσουμε όριο ηλικίας για την πώληση τσιγάρων και καπνού. Μπορεί να ξεκινήσει από τα 19, τα 20 ή τα 21, όμως ενδέχεται να φτάσει μέχρι και στα 25».

Σημειώνεται ότι ακόμη πιο σκληρά μέτρα έχει πάρει για το θέμα η Νέα Ζηλανδία, όπου οι γεννηθέντες από το 2008 και μετά δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν προϊόντα καπνού, στοχεύοντας στο να σταματήσει σταδιακά το κάπνισμα στη χώρα!

Κάπνισμα: Έτσι θα φτιάξετε το «ελιξίριο» καθαρισμού των πνευμόνων σας!

Αν καπνίζετε για περισσότερο από πέντε χρόνια, τότε πιθανότατα έχετε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή τα γνωστά συμπτώματα της βρογχίτιδας, τα οποία εκδηλώνονται πολύ πιο συχνά στους καπνιστές.

Θαυματουργό: Πως να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας από τον καπνό του τσιγάρου μέσα σε τρεις μέρες!

Το κάπνισμα προκαλεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό και όχι μόνο καρκίνο, που, φυσικά, είναι το χειρότερο απ’ όλα. Η βρογχίτιδα συνοδεύεται πάντα με ένα συγκεκριμένο και χαρακτηριστικό είδος βήχα.

τσιγαρα-καπνισμα

Βεβαίως, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κόψετε το κάπνισμα για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας σε πολλούς τομείς, αλλά αν αυτό είναι σας είναι προς το παρόν πολύ δύσκολο, τότε το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε μέσω της διατροφής να καθαρίσετε όσο είναι δυνατόν τα πνευμόνια σας.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν σας την προσπάθεια:

τσιγαρα-καπνισμα

  • Τζίντζερ: Αυτό το αρχαίο μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί επί μακρόν για την θεραπευτική του επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Το τζίντζερ (πιπερόριζα) θα σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε τη παραπανίσια βλέννα στους πνεύμονές σας.
  • Κρεμμύδι και σκόρδο: Είναι ήδη γνωστό πως το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι σημαντικές τροφές για την γενικότερη υγεία. Και τα δύο έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά “εργαλεία” πρόληψης έναντι πολλών κακοηθών ασθενειών Τα κρεμμύδια, δε, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων του αναπνευστικού.
  • Κουρκούμη: Αυτό το απίστευτο μπαχαρικό είναι γεμάτο με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και περιέχει επίσης ω-3 λιπαρά οξέα. Έχει, επίσης, αντιιική, αντιβακτηριακή και αντικαρκινική δράση.
 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share