Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θα πληρώνετε τα τριπλάσια» - Η Μόσχα απειλεί όλη την Ευρώπη για αυξήσεις στις τιμές ενέργειας

Θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική αντιπαράθεση

12 Μαρτίου 2022 12:30
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θα πληρώνετε τα τριπλάσια» - Η Μόσχα απειλεί όλη την Ευρώπη για αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές για την ενέργεια μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς δήλωσε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση στον τομέα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή η αντιπαράθεση.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Σοκαριστικό βίντεο: Αεροπορική επιδρομή σε ρωσικό σημείο ελέγχου στον δρόμο προς Κίεβο

αυξησεισ-ενεργεια

Ο ίδιος επισήμανε πως η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί από αυτό. Έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Κόμπρινετς μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τέμενος με 80 αμάχους στη Μαριούπολη», λέει το Κίεβο

Tην είδηση μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενο πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης.

Είχαν εγκλωβιστεί εκεί πάνω από 80 άτομα από χθες (11/3)

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη, σε καταφύγιο που υπάρχει σε χώρο όπου βρίσκεται τέμενος έχουν εγκλωβιστεί 86 Τούρκοι πολίτες μεταξύ των οποίων 34 παιδιά. Αυτό είχε μεταδώσει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο τον δημοτικό σύμβουλο της πόλης, τον Πιοτρ Αντριούενκο.

Ο ίδιος ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης για το συμβάν, ζητώντας από αυτά να αναφέρουν το γεγονός για να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και ο Τούρκος πρόεδρος.

Η ουκρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε σήμερα ότι 86 Τούρκοι πολίτες βρίσκονται σε καταφύγιο σε ένα τζαμί στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης στη νότια Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη. Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τουρκία ενημέρωσε το Ukrinform ότι ήδη ενημέρωσε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό αυτό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share