Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκ και δέος στην Ουκρανία: Πληροφορίες και για εισβολή της Λευκορωσίας!

Φόβοι και επιφυλακή στο Κίεβο!

11 Μαρτίου 2022 20:05
Σοκ και δέος στην Ουκρανία: Πληροφορίες και για εισβολή της Λευκορωσίας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πόλεμος της Ουκρανίας φαίνεται πως θα γίνει ακόμη πιο σκληρός, αφού από την χώρα εκφράζονται φόβοι για εισβολή της Λευκορωσίας απόψε (11/3) στις 9 το βράδυ.

Μερικές ώρες νωρίτερα, η Ουκρανία είπε ότι είδε ρωσικά αεροσκάφη να επιτίθενται σκόπιμα σε χωριό της Λευκορωσίας από τον ουκρανικό εναέριο χώρο για να δημιουργήσουν πρόσχημα εμπλοκής του Μινσκ στον πόλεμο.

Τώρα, το κρατικό κέντρο στρατηγικής επικοινωνίας της Ουκρανίας είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει μια εισβολή της Λευκορωσίας σε ουκρανικά εδάφη μέσα στις επόμενες δύο ώρες.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ίσως εμπλακούν σε εισβολή στις 11 Μαρτίου στις 21:00» είπε το κέντρο, με τον Τζο Μπάιντεν νωρίτερα να είναι ιδιαίτερα σκληρός.

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις

Σήμερα, κατά τη 16η ημέρα οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις επιθετικές κινήσεις τους με νέες επιχειρήσεις στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, ενώ συνεχίζουν να σφυροκοπούν και τα ανατολικά.

Το αεροδρόμιο στην πόλη Λουτσκ, στα βορειοδυτικά της Ουκρανίας, σε περιοχή που βρίσκεται περίπου 70 μίλια από τα σύνορα της χώρας με την Πολωνία, έχει δεχτεί σφοδρά πλήγματα. Ο κυβερνήτης της περιοχής Βολίν είπε πως έχουν εκτοξευτεί τέσσερις ρουκέτες από ρωσικό αεροσκάφος και ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Επίσης, μαρτυρίες αναφέρουν πως φάνηκε καπνός που προερχόταν από τη στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιβάνο-Φρανκίσκ, στη δυτική Ουκρανία, που χτυπήθηκε από ρουκέτες.

Η ρωσική φάλαγγα που βρίσκεται εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες έξω από το Κίεβο έχει πλέον διασκορπιστεί, σύμφωνα με όσα φαίνονται σε δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν στην περιοχή την Πέμπτη, από την εταιρεία Maxar, η οποία καταγράφει τις κινήσεις και θέσεις των στρατευμάτων ακόμα και πριν από το ξέσπασμα της ρωσικής εισβολής. Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για αναδιοργάνωση των στρατευμάτων αυτών.

Στρατιωτικά κέντρα της Ουκρανίας δήλωσαν πως καταγράφηκαν επιθέσεις με ρουκέτες στα περίχωρα της πόλης Ντνίπρο, στις οποίες σκοτώθηκε ένας πολίτης και χτυπήθηκε ένα κτίριο δημοτικού σχολείου, αλλά και κτίρια κατοικιών και ένα εργοστάσιο παπουτσιών.

Επίσης, από το βράδυ έχουν αναφερθεί αεροπορικά χτυπήματα στην περιοχή Μπρόβαρι που βρίσκεται ανατολικά του Κιέβου και μία επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Μπαρισίβκα, 45 μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μια βιβλιοθήκη στην πόλη Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, δέχτηκαν σφοδρό πλήγμα από αεροπορική επίθεση. Πολίτες έχουν μείνει χωρίς θέρμανση σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και εν μέσω αδυσώπητων βομβαρδισμών και πληγμάτων με ρουκέτες, είπε ο δήμαρχος της πόλης Χάρκοβο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share