Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζαχάροβα: Απειλεί με επιθέσεις σε εμπορικές πτήσεις τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (video)

Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξαπολύει ευθείες απειλές για ενδεχόμενο χτύπημα

10 Μαρτίου 2022 17:19
Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζαχάροβα: Απειλεί με επιθέσεις σε εμπορικές πτήσεις τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήνυμα προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία στέλνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δια στόματος της Μαρίας Ζαχάροβα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κάλεσε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να σταματήσουν να προμηθεύουν τo «μη βιώσιμο» καθεστώς του Κιέβου με εξοπλισμό και πρόσθεσε πως έτσι βάζουν σε κίνδυνο τις πτήσεις των πολιτικών αεροσκαφών εντός και εκτός Ευρώπης.

Η Φωτογραφία της ημέρας: Το βομβαρδισμένο τοπιό της Μαριούπολης

«Καλούμε την ΕΕ και τις χώρες του NATO να σταματήσουν την απερίσκεπτη προμήθεια του «μη βιώσιμου» καθεστώτος του Κιέβου με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, ώστε να αποφευχθεί το τεράστιο ρίσκο να πληγούν οι πτήσεις πολιτών και άλλα μέσα μεταφοράς στην Ευρώπη και αλλού».

ζαχαροβα-ουκρανια-ρωσια

"Κόβει την ανάσα": Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει το ρωσικό στρατό να πέφτει σε ενέδρα Ουκρανών

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε drone το οποίο περιπολούσε πάνω από το Κίεβο, καθώς ένα ρωσικό πολεμικό κομβόι έπεσε σε ουκρανική ενέδρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ένα άλλο drone αντιλήφθηκε την κίνηση του κομβόι έδωσε τις συντεταγμένες του στον ουκρανικό στρατό μαζί με εντολές εξουδετέρωσής του. Ακολούθησε βομβαρδισμός με αποτέλεσμα την καταστροφή μερικών τεθωρακισμένων.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως το περιστατικό σημειώθηκε στο Brovary που βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου. Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης κάνουν λόγο για επικοινωνία Ρώσου αξιωματικού με τους ανωτέρους του ενημερώνοντάς τους για τον θάνατο του διοικητή της φάλαγγας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περεταίρω πληροφορίες για άλλους νεκρούς ή τραυματίες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share