Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Η Ρωσία δεν θα μετέχει πλέον στο Συμβούλιο της Ευρώπης!

Αποτελεί τον κορυφαίο οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γηραιάς ηπείρου

10 Μαρτίου 2022 13:23
Η Ρωσία δεν θα μετέχει πλέον στο Συμβούλιο της Ευρώπης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρωσία δεν θα συμμετέχει πλέον στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κορυφαίο οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ηπείρου που ιδρύθηκε ως απάντηση στις ανθρωπιστικές καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς οι Ρώσοι ξεγελούν τον Πούτιν – Ο μυστικός κώδικας για να μην πάνε φυλακή (video)

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ υπονομεύουν το ευρωπαϊκό όργανο που έχει σχεδιαστεί για να προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Η Ρωσία εντάχθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 1996, μετά από αίτηση του Μπόρις Γέλτσιν ως μέρος μιας προσπάθειας να ενσωματωθεί η μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.

ρωσια-ουκρανια

Τα δικαιώματα εκπροσώπησης της Ρωσίας ανεστάλησαν στις 25 Φεβρουαρίου – την επομένη ακριβώς της εισβολής στην Ουκρανία. Προηγουμένως είχαν ανασταλεί το 2001, μετά τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας, και το 2014 όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Κριμαία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μαμά, είμαι ζωντανός» – Η συγκινητική στιγμή που μητέρα ξαναβρίσκει τον γιο της

Μετά από μία εβδομάδα σφοδρών βομβαρδισμών κοντά στα σπίτια τους, Ουκρανοί πολίτες στο προάστιο Ιρπίν του Κιέβου, δίνουν μάχη για να επιβιώσουν, ενώ εκκενώνουν την περιοχή και αφήνουν πίσω τους αγαπημένους τους.

Εθελοντές τους βοηθούν να μεταφέρουν τα πράγματά τους. Κάποιοι στέκονται ακόμη όρθιοι, άλλοι είναι πολύ αδύναμοι για να περπατήσουν. Κάποιοι καταφέρνουν να ξανασμίξουν με τους συγγενείς τους και άλλοι συνεχίζουν να τους αναζητούν. Για τον Άντρι και τη Λαρίσσα, η αγωνία έλαβε τέλος, καθώς κατάφεραν να βρουν τον γιό τους, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο ξενοδοχείο, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

«Τα μόνα λόγια που μπορείς να πεις στο τηλέφωνο είναι ‘Μαμά είμαι ζωντανός, μαμά είμαι ζωντανός και τίποτε άλλο’» λέει ο γιος τους. «Είμαι η πιο ευτυχισμένη μητέρα του κόσμου αυτή τη στιγμή» λέει η Λαρίσσα. «Ο γιος μου είναι μαζί μου». Ωστόσο, άλλες μητέρες δεν είναι τόσο τυχερές και για εκείνες το βάρος παραμένει.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share