Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκ για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς - Τον τελειώνει από τη Βρετανία ο Μπόρις Τζόνσον

Μεταξύ των πρωτοφανών κυρώσεων, η δέσμευση όλων των περιουσιακών του στοιχείων

10 Μαρτίου 2022 11:45
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκ για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς - Τον τελειώνει από τη Βρετανία ο Μπόρις Τζόνσον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την προσθήκη τεσσάρων επιφανών Ρώσων επιχειρηματιών στη λίστα των προσώπων που υφίστανται σειρά κυρώσεων, καθώς θεωρείται ότι στηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η βρετανική κυβέρνηση αφαίρεσε από τους Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ίγκορ Σέτσιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ τον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων στη Βρετανία.

Η εξέλιξη έρχεται μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση πρόθεσης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να πωλήσει την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι εικόνες από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Επίσημα «βόμβα» Αμπράμοβιτς: «Πήρα την απόφαση, πουλάω την Τσέλσι!»

ρομαν-αμπραμοβιτσ

Είναι επίσημο, είναι οριστικό και αλλάζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς εμφανίστηκε και επιβεβαίωσε πως πήρε την απόφαση να πουλήσει την Τσέλσι.

Ο Ρώσος μεγιστάνας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία πώλησης του συλλόγου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι δεν θα ζητήσει την αποπληρωμή κανενός δανείου καθώς όπως αναφέρει η Τσέλσι σχετίζεται με το πάθος για την ομάδα και το παιχνίδι κι όχι με τις επιχειρήσεις και τα χρήματα.

Κάνει λόγο για μια «απίστευτα δύσκολη απόφαση» που πήρε με πόνο και συμπληρώνει ότι ευελπιστεί να επισκεφθεί για μια ακόμη φορά το Στάμφορντ Μπριτζ για να αποχαιρετήσει από κοντά σύσσωμη την οικογένεια της Τσέλσι. Παράλληλα, ο Αμπράμοβιτς αναφέρει ότι τα διαδικαστικά έξοδα για την εξαγορά θα δωριστούν υπέρ των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Η δήλωση Αμπράμοβιτς

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Επιθυμώ να τοποθετηθώ σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την ιδιοκτησία της Τσέλσι. Όπως έχω κάνει σαφές στο παρελθόν, οι αποφάσεις που έπαιρνα πάντα ήταν με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου.

Στην υπάρχουσα κατάσταση, πήρα την απόφαση να πουλήσω το club για θεωρώ ότι είναι το καλύτερο για τον ίδιο τον σύλλογο, τους οπαδούς, τους εργαζομένους, τους χορηγούς και τους συνεργάτες.

Η πώληση δεν θα γίνει γρήγορα, όμως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Δεν πρόκειται να ζητήσω αποπληρωμή των δανείων. Δεν ήταν ποτέ θέμα χρημάτων για μένα, αλλά μόνο πάθος για το ποδόσφαιρο και την ομάδα.

Εχω δώσει οδηγία στην ομάδα μου να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα δωρίσει όλα τα έσοδα από την πώληση. Το ίδρυμα θα είναι για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Θα είναι πόροι για τις άμεσες ανάγκες αλλά και για τη βοήθεια της μακροχρόνιας ανάκαμψης.

Θέλω να γνωρίζετε ότι ήταν μία απίστευτα δύσκολη απόφαση και ότι με πονάει να χωρίζουν οι δρόμοι μου με το club με έναν τέτοιο τρόπο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτή η απόφαση είναι η καλύτερη για το συμφέρον του συλλόγου.

Ελπίζω ότι θα είμαι σε θέση να επισκεφτώ το Stamford Bridge για μια τελευταία φορά, για να σας αποχαιρετίσω όλους προσωπικά. Hταν ένα προνόμιο ζωής να είμαι μέλος της Τσέλσι, είμαι περήφανος για όλα τα εκπληκτικά μας επιτεύγματα. Η Τσέλσι και οι οπαδοί της θα βρίσκονται για πάντα στην καρδιά μου.

Σας ευχαριστώ Ρόμαν».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share