Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις: Αυτά συμφώνησαν Κίεβο και Μόσχα (video)

Μικρή πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών

7 Μαρτίου 2022 20:23
Πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις: Αυτά συμφώνησαν Κίεβο και Μόσχα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ύστερα από τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ρωσία στο Μινσκ, μεταδίδει το Reuters, με πληροφορίες από το TASS.

Όπως μετέδωσε το Reuters, Ουκρανός διαπραγματευτής είπε πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία οδήγησαν σε μικρή πρόοδο όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Ρωσία και Ουκρανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για κατάπαυση του πυρός, δήλωσε απόψε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αφού ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ποντολιάκ ανέφερε ότι στις σημερινές συνομιλίες επιτεύχθηκε «μικρή πρόοδος» όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή για την απομάκρυνση των αμάχων. Δεν υπήρξε όμως κάποια συμφωνία που να βελτιώνει σημαντικά την ευρύτερη κατάσταση.

Ωστόσο ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για οτιδήποτε θετικό μετά τον τρίτο γύρο των συνομιλιών. Ο Λεονίντ Σλούτσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση το επόμενο βήμα (των διαπραγματεύσεων) θα φέρει ένα οριστικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε ότι θα αναληφθούν σύντομα οι επόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε ο Σλούτσκι. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να επιτραπεί στους αμάχους, η έξοδός τους από εμπόλεμες ζώνες, αν και κατηγορούν η μία την άλλη σχετικά με παραβιάσεις τοπικών καταπαύσεων του πυρός.

Τα... γυρνάει η Γερμανία για τη Ρωσία; «Φρένο» Σολτς στις κυρώσεις κατά Πούτιν για το πετρέλαιο

"Ουσιαστικής σημασίας" χαρακτήρισε τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και επέμεινε ότι δεν πρέπει να ενταχθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Καραμανλής: «Χωρίς διόδια όλοι οι Ουκρανοί που μπαίνουν στην Ελλάδα»

"Ο ενεργειακός ανεφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί με κανέναν άλλον τρόπο (…) Δεν υπάρχει επί του παρόντος άλλος τρόπος για να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό σε ενέργεια για θέρμανση, μετακίνηση, παροχή ρεύματος και βιομηχανία", τόνισε ο κ. Σολτς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η προσπάθεια απεξάρτησης βρίσκεται σε εξέλιξη, "αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο".

"Η Γερμανία, αλλά και οι εταίροι μας εντός και εκτός ΕΕ, εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μήνες για να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Αποτελεί λοιπόν συνειδητή απόφαση εκ μέρους μας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εμπορικών εταιριών στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία", παραδέχθηκε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share