Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Τα... γυρνάει η Γερμανία για τη Ρωσία; «Φρένο» Σολτς στις κυρώσεις κατά Πούτιν για το πετρέλαιο

Δε μπορεί η Ευρώπη χωρίς τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, όπως επεσήμανε ο καγκελάριος

7 Μαρτίου 2022 20:00
Τα... γυρνάει η Γερμανία για τη Ρωσία; «Φρένο» Σολτς στις κυρώσεις κατά Πούτιν για το πετρέλαιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Ουσιαστικής σημασίας" χαρακτήρισε τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και επέμεινε ότι δεν πρέπει να ενταχθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Καραμανλής: «Χωρίς διόδια όλοι οι Ουκρανοί που μπαίνουν στην Ελλάδα»

"Ο ενεργειακός ανεφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί με κανέναν άλλον τρόπο (…) Δεν υπάρχει επί του παρόντος άλλος τρόπος για να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό σε ενέργεια για θέρμανση, μετακίνηση, παροχή ρεύματος και βιομηχανία", τόνισε ο κ. Σολτς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η προσπάθεια απεξάρτησης βρίσκεται σε εξέλιξη, "αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο".

"Η Γερμανία, αλλά και οι εταίροι μας εντός και εκτός ΕΕ, εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μήνες για να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Αποτελεί λοιπόν συνειδητή απόφαση εκ μέρους μας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εμπορικών εταιριών στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία", παραδέχθηκε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο δήμαρχος μεγάλης πόλης από ρωσικά πυρά – «Μοίραζε ψωμί και φάρμακα» (photo)

Νεκρός είναι ο δήμαρχος του Χόστομελ, πόλης που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κίεβου και είναι η έδρα του στρατηγικής σημασίας στρατιωτικού αεροδρομίου Αντόνοφ. Ο Γιούρι Ίλιτς Πριλίπκο σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά, όπως ανέφεραν πηγές μέσα από το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα, τα οποία επικαλούνται και τα διεθνή ΜΜΕ, ο δήμαρχος μοίραζε ψωμί και φάρμακα, όταν έπεσε νεκρός από τα ρωσικά πυρά. Μαζί του σκοτώθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share