Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο δήμαρχος μεγάλης πόλης από ρωσικά πυρά – «Μοίραζε ψωμί και φάρμακα» (photo)

Μαζί του σκοτώθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι

7 Μαρτίου 2022 19:38
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο δήμαρχος μεγάλης πόλης από ρωσικά πυρά – «Μοίραζε ψωμί και φάρμακα» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρός είναι ο δήμαρχος του Χόστομελ, πόλης που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κίεβου και είναι η έδρα του στρατηγικής σημασίας στρατιωτικού αεροδρομίου Αντόνοφ. Ο Γιούρι Ίλιτς Πριλίπκο σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά, όπως ανέφεραν πηγές μέσα από το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα, τα οποία επικαλούνται και τα διεθνή ΜΜΕ, ο δήμαρχος μοίραζε ψωμί και φάρμακα, όταν έπεσε νεκρός από τα ρωσικά πυρά. Μαζί του σκοτώθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.

δημαρχοσ-ουκρανια

«Τελεσίγραφο» Μόσχας στο Κίεβο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - Οι τέσσερις όροι της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Τελεσίγραφο” στην ουκρανική πλευρά έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες σε μία στιγμή. Ενώ, η Ελλάδα είναι και πλέον «μη φιλική χώρα» προς τη Ρωσία και επίσημα, καθώς η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε την Καθαρά Δευτέρα τη σχετική λίστα, ενώ ήδη είχε υπογραφεί το σχετικό διάταγμα

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters ο κ. Πεσκόφ, οι συγκρούσεις θα σταματήσουν εάν ικανοποιηθούν οι όροι της Μόσχας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, θα έπρεπε να αλλάξει το Σύνταγμα της Ουκρανίας και να μετατραπεί σε ουδέτερο καθεστώς, ενώ θα δεσμευθεί ότι δεν θα εισέλθει στο ΝΑΤΟ ή σε κάποια άλλη στρατιωτική συμμαχία.

"Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο σύνταγμα σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απέρριπτε οποιονδήποτε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Αυτό είναι δυνατό μόνο με αλλαγές στο Σύνταγμα“, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης θα αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος αλλά και τις “ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες” του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα εδάφη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να ασκήσει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

“Ολοκληρώνουμε πραγματικά την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε.Αλλά το κυριότερο είναι ότι η Ουκρανία να διακόψει τη στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολεί“, είπε.

“Θα πρέπει να προβούν σε τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίψει οποιονδήποτε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε επίσης μιλήσει για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Και Αυτό είναι όλο. Θα σταματήσει σε μια στιγμή“, είπε ο Πεσκόφ στο Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη δήλωση από ρωσικής πλευράς σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλλει το Κρεμλίνο τη στιγμή που η ρωσική εισβολή μπαίνει στη 12η ημέρα της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share