Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία – Οδησσός: Πολίτες εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων (video)

Προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να υπερασπιστούν την πόλη τους από τη ρωσική απειλή

7 Μαρτίου 2022 17:50
Πόλεμος στην Ουκρανία – Οδησσός: Πολίτες εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Οδησσό, Ουκρανοί πολίτες εκπαιδεύονται στην σκοποβολή, προσπαθώντας “με νύχια και με δόντια” να υπερασπιστούν την πόλη τους από τη ρωσική απειλή.

Η αποστολή της ΕΡΤ χρειάστηκε να μετακινηθεί άμεσα σε ένα καταφύγιο καθώς πριν λίγο ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στην περιοχή. Σε μία μυστική τοποθεσία της Οδησσού οι πολίτες εκπαιδεύονται πώς να χρησιμοποιούν όπλα. Η εκπαίδευση γίνεται από ανθρώπους, που έχουν υπηρετήσει στον στρατό.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρό σφυροκόπημα στο αεροδρόμιο Μικολάιφ από ρωσικά άρματα μάχης (video)

Οι πολίτες χωρίζονται σε ομάδες και περνούν μία εκπαίδευση περίπου έξι ωρών προκειμένου και να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δώσουν μια ιατρική περίθαλψη στον διπλανό τους ακόμα και στους ίδιους αν τραυματιστούν αλλά κυρίως να μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα.

Τρόμος στο Δουβλίνο: Φορτηγό έπεσε στην είσοδο της ρωσικής πρεσβείας (video)

Επίθεση στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Ιρλανδίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (7/3) καθώς φορτηγό έπεσε στην είσοδό της.

Σύμφωνα με το βρετανικό Sky News ο οδηγός συνελήφθη, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν επρόκειτο για ηθελημένη κίνηση ή για ατύχημα. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες έξω από τη ρωσική πρεσβεία λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις κατά της εισβολής στην Ουκρανία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share