Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Τέλος» η ρωσική βότκα Stolichnaya - Ποιο θα είναι το νέο της όνομα

Ο ιδρυτής της θέλει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με το καθεστώς Πούτιν

7 Μαρτίου 2022 16:49
«Τέλος» η ρωσική βότκα Stolichnaya - Ποιο θα είναι το νέο της όνομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αλλαγή του ονόματος της διάσημης βότκα ανακοίνωσε η εταιρεία που παράγει την Stolichnaya, καθώς ο ιδρυτής της θέλει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με το καθεστώς Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρό αγόρι κλαίει με λυγμούς καθώς περνά τα σύνορα με την Πολωνία (video)

Έτσι, το ποτό, που διαφημίζεται ως ρωσικό, πλέον θα κυκλοφορεί και θα πωλείται ως Stoli, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το CΝΝ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Stoli Group Γιούρι Σέφλερ εξορίστηκε το 2000 από τη Ρωσία, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική του πρόεδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ρωσικη-βοτκα

Το συγκεκριμένο ποτό κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως ρωσική βότκα, ωστόσο οι εγκαταστάσεις παραγωγής του βρίσκονται στη Λετονία από εκείνο το έτος. Η δε Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Συν τοις άλλοις, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης επιθυμία των εργαζομένων της να αναλάβουν πρωτοβουλία, προκειμένου να επικοινωνούν περισσότερο ότι η συγκεκριμένη βότκα «πρωτοξεκίνησε» της στη Λετονία. Προ ημερών όμιλος Stoli ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του περίφημου αλκοολούχου δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες ζητούν από τις κάβες να απομακρύνουν από τα ράφια τους όλα τα ποτά που έχουν παραχθεί στη Ρωσία ή προωθούνται ως ρωσικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για βότκα. Κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ άδειασαν μπουκάλια της βότκας Stoli ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Σημειώνεται πάντως, ότι η ρωσική βότκα αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα 7 δισ. δολάρια του ετήσιου τζίρου της αγοράς αυτής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Distilled Spirits Council.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε πασίγνωστος ηθοποιός στο μέτωπο (photo)

Ανάμεσα στους χιλιάδες ουκρανούς που έχουν χάσει τη ζωή τους στο μέτωπο του πολέμου είναι και ο διάσημος ηθοποιός Pasha Lee.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kyivindependent.com, ο ηθοποιός πέθανε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο προάστιο Ιρπίν του Κιέβου. Ο θάνατος του νεαρού άνδρα έγινε γνωστός από τον ουκρανό δημοσιογράφο, Yaroslav Kuts.

Η τελευταία του ανάρτηση

Ο ηθοποιός είχε ενταχθεί στις τάξεις της εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μόλις 48 ώρες πριν, προκειμένου να προστατεύσει την πατρίδα του από τους Ρώσους εισβολείς.

«Τις τελευταίες 48 ώρες, υπήρξε η ευκαιρία να καθίσουμε και να ρίξουμε μια φωτογραφία για το πώς μας βομβαρδίζουν, και χαμογελάμε, γιατί μπορούμε να το χειριστούμε, και όλα θα είναι η Ουκρανία. Δουλεύουμε!» ήταν το τελευταίο πράγμα που έγραψε ο ηθοποιός στο Instagram του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share