Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρό αγόρι κλαίει με λυγμούς καθώς περνά τα σύνορα με την Πολωνία (video)

Tυλιγμένο με ένα παλτό και κρατώντας μόνο μια πλαστική σακούλα με αντικείμενα

7 Μαρτίου 2022 16:30
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρό αγόρι κλαίει με λυγμούς καθώς περνά τα σύνορα με την Πολωνία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζουν οι ιστορίες μικρών παιδιών που αναγκάζονται να φύγουν από την Ουκρανία μόνα τους, χωρίς καμία συνοδεία για να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου.

Μετά την σοκαριστική ιστορία ενός 11χρονου, ο οποίος πέρασε τα ουκρανικά σύνορα με προορισμό τη γειτονική Σλοβακία έχοντας γραμμένο στο χέρι του έναν αριθμό τηλεφώνου, το CNN παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα νεαρό αγόρι να περνάει τα σύνορα στην Πολωνία, περπατώντας μπροστά από μια ομάδα ενηλίκων.

«Προφανώς μόνος, κλαίει με λυγμούς καθώς περπατά, τυλιγμένος με ένα παλτό και κρατώντας μόνο μια πλαστική σακούλα με αντικείμενα. Φαίνεται απίστευτα μικρός στο πεζοδρόμιο, στέκεται χωριστά από άλλες οικογένειες που εκκενώνουν», αναφέρει το CNN.

Δεν διευκρινίζεται πάντως αν ο μικρός έκανε το ταξίδι της προσφυγιάς μόνος του, ή μαζί με την οικογένειά του η οποία ακολουθεί πιο μπροστά ή πιο πίσω. Υπάρχουν όμως παιδιά που πραγματικά περνούν τα σύνορα μόνα τους.

Στο μεγάλο προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία αναφέρθηκε ο παρουσιαστής του CNN Άντερσον Κούπερ τονίζοντας ότι αν και οι γείτονες χώρες έχουν προσφέρει ένα θερμό καλωσόρισμα δεν υπάρχει εμπειρία που να μπορεί να συγκριθεί με το να ξυπνάς ένα πρωί ως ένας ξένος ανάμεσα σε ξένους. «Δύσκολο να φανταστείς τι σημαίνει αυτό μέχρι να δεις αυτό το παιδί στα σύνορα με την Πολωνία να περπατά μπροστά από τους ενήλικες ολομόναχο».

«Τελεσίγραφο» Μόσχας στο Κίεβο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - Οι τέσσερις όροι της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Τελεσίγραφο” στην ουκρανική πλευρά έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες σε μία στιγμή. Ενώ, η Ελλάδα είναι και πλέον «μη φιλική χώρα» προς τη Ρωσία και επίσημα, καθώς η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε την Καθαρά Δευτέρα τη σχετική λίστα, ενώ ήδη είχε υπογραφεί το σχετικό διάταγμα

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters ο κ. Πεσκόφ, οι συγκρούσεις θα σταματήσουν εάν ικανοποιηθούν οι όροι της Μόσχας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, θα έπρεπε να αλλάξει το Σύνταγμα της Ουκρανίας και να μετατραπεί σε ουδέτερο καθεστώς, ενώ θα δεσμευθεί ότι δεν θα εισέλθει στο ΝΑΤΟ ή σε κάποια άλλη στρατιωτική συμμαχία.

“Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο σύνταγμα σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απέρριπτε οποιονδήποτε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Αυτό είναι δυνατό μόνο με αλλαγές στο Σύνταγμα“, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης θα αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος αλλά και τις “ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες” του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα εδάφη. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να ασκήσει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

“Ολοκληρώνουμε πραγματικά την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε. Αλλά το κυριότερο είναι ότι η Ουκρανία να διακόψει τη στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολεί“, είπε.

“Θα πρέπει να προβούν σε τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίψει οποιονδήποτε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε επίσης μιλήσει για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Και Αυτό είναι όλο. Θα σταματήσει σε μια στιγμή“, είπε ο Πεσκόφ στο Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη δήλωση από ρωσικής πλευράς σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλλει το Κρεμλίνο τη στιγμή που η ρωσική εισβολή μπαίνει στη 12η ημέρα της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share