Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε πασίγνωστος ηθοποιός στο μέτωπο (photo)

Μόλις 48 ώρες μετά την ένταξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

7 Μαρτίου 2022 16:11
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε πασίγνωστος ηθοποιός στο μέτωπο (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανάμεσα στους χιλιάδες ουκρανούς που έχουν χάσει τη ζωή τους στο μέτωπο του πολέμου είναι και ο διάσημος ηθοποιός Pasha Lee.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kyivindependent.com, ο ηθοποιός πέθανε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο προάστιο Ιρπίν του Κιέβου. Ο θάνατος του νεαρού άνδρα έγινε γνωστός από τον ουκρανό δημοσιογράφο, Yaroslav Kuts.

Η τελευταία του ανάρτηση

Ο ηθοποιός είχε ενταχθεί στις τάξεις της εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μόλις 48 ώρες πριν, προκειμένου να προστατεύσει την πατρίδα του από τους Ρώσους εισβολείς.

«Τις τελευταίες 48 ώρες, υπήρξε η ευκαιρία να καθίσουμε και να ρίξουμε μια φωτογραφία για το πώς μας βομβαρδίζουν, και χαμογελάμε, γιατί μπορούμε να το χειριστούμε, και όλα θα είναι η Ουκρανία. Δουλεύουμε!» ήταν το τελευταίο πράγμα που έγραψε ο ηθοποιός στο Instagram του.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Συγκλονιστικά βίντεο από το Χάρκοβο: Περιμένοντας το... τρένο της σωτηρίας τους!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εικόνα από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Χάρκοβο που δείχνει λαοθάλασσα από πολίτες να περιμένουν το «τρένο προς την σωτηρία».

«Τελεσίγραφο» Μόσχας στο Κίεβο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - Οι τέσσερις όροι της Ρωσίας

Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά συρρέουν κατά χιλιάδες για να προλάβουν το τρένο και να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων. Στη συγκλονιστική εικόνα αποτυπώνεται το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης και οι δραματικές συνέπειες που έχει ήδη φέρει η σύρραξη στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χιλιάδες απελπισμένοι πολίτες περιμένουν το τρένο

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η ίδια εικόνα στην Ζαπορίζια με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπου να προσπαθούν να μπουν στο τρένο.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φιλίπο Γκράντι, τονίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί την «ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». «Πάνω από 1,5 εκατ. πρόσφυγες από την Ουκρανία πέρασαν τα σύνορα με γειτονικές χώρες μέσα σε δέκα ημέρες», ανέφερε ο κ. Γκράντι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share