Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι: «Μια πυρηνική καταστροφή στη Ζαπορίζια θα ισοδυναμούσε με έξι Τσερνόμπιλ»

«Επιζήσαμε από τη νύχτα που θα μπορούσε να σταματήσει την πορεία την ιστορίας της Ουκρανίας»

4 Μαρτίου 2022 13:32
Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι: «Μια πυρηνική καταστροφή στη Ζαπορίζια θα ισοδυναμούσε με έξι Τσερνόμπιλ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε προ ολίγου σε ένα ακόμη δραματικό διάγγελμα με αφορμή την επίθεση κατά του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από τους Ρώσους, λέγοντας ότι μια καταστροφή στον συγκεκριμένο σταθμό- τον μεγαλύτερο της Ουκρανίας- θα ισοδυναμούσε με «έξι Τσερνόμπιλ».

«Λαέ της Ουκρανίας! Επιζήσαμε από τη νύχτα που θα μπορούσε να σταματήσει την πορεία της ιστορίας, την ιστορία της Ουκρανίας, την ιστορία της Ευρώπης», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ρωσία ήξερε τι έκανε, όταν στόχευε οβίδες απευθείας στον σταθμό, κάτι που χαρακτήρισε ως μια «τρομακρατική ενέργεια σε ανήκουστο επίπεδο».

Απευθυνόμενος στους Ρώσους, ο Ζελένσκι διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατό κάτι τέτοιο στο σήμερα; Δεν καταπολεμήσαμε μαζί τις συνέπειες της καταστροφής του Τσερνομπίλ το 1986;» και προέτρεψε τον κόσμο να βγει στους δρόμους, για να πει στην κυβέρνησή του ότι θέλει να ζήσει.

Ο Ζελένσκι γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε επαφή με παγκόσμιους ηγέτες, οι οποίοι είναι «σοκαρισμένοι» από την επίθεση που δέχθηκε η Ζαπορίζια.

Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι

Επιπλέον, ο Ουκρανός ηγέτης επανήλθε στο θέμα της δημιουργίας μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του, ζητώντας την επιβολή κυρώσεων σε ένα «κράτος πυρηνικής τρομοκρατίας», όπως χαρακτήρισε τη Ρωσία.

«Η ακτινοβολία δεν ξέρει πού βρίσκεται η Ρωσία. Η ακτινοβολία δεν γνωρίζει για τα σύνορα της χώρας σας», κατέληξε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share