Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Βίντεο - σοκ: Ρώσοι στρατιώτες σημαδεύουν αυτοκίνητα δημοσιογράφων (video)

Τρομακτικές ώρες στην Ουκρανία

4 Μαρτίου 2022 10:04
Βίντεο - σοκ: Ρώσοι στρατιώτες σημαδεύουν αυτοκίνητα δημοσιογράφων (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματικές στιγμές βιώνουν όσοι βρίσκονται στην Ουκρανία, μετά την εισβολή των στρατιωτικών στρατευμάτων της Ρωσίας στη χώρα. Φόβος, αγωνία, πόνος και αίμα, αυτά καταγράφουν ξένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου και παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Την ίδια στιγμή, ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται στο Κίεβο

Τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία δείχνουν αμάχους στην Ουκρανία να προσπαθούν να προστατευθούν από τις αεροπορικές επιδρομές, γυναίκες και παιδιά επιχειρούν να διαφύγουν σε γειτονικές χώρες. Τις εικόνες αυτές μεταφέρουν δημοσιογράφοι που θέτουν και αυτοί τον εαυτό τους σε κίνδυνο, προκειμένου να καλύψουν τα γεγονότα.

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που συνεργείου του ITV News προσπάθησε να φύγει από τη Μαριούπολη και έπεσε πάνω σε μπλόκο ρωσικών στρατευμάτων. Αν και σε στα αυτοκίνητα τους υπήρχαν αυτοκόλλητα με το λογότυπο PRESS (προκειμένου να είναι εμφανές ότι είναι δημοσιογράφοι), καθώς περνούσαν το μπλόκο ένα τανκ και στρατιώτες σημαδεύουν τα αυτοκίνητα τους.

Στο βίντεο, που έχει καταγραφεί από μέλη του συνεργείου του ITV News, καταγράφεται ξεκάθαρα η ανατριχιαστική στιγμή με τους στρατιώτες να σημαδεύουν τα αυτοκίνητα, ενώ προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share