Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θρήνος για τον Ερντογάν: Ο θάνατος-μυστήριο και οι υποψίες για δηλητηρίαση (photos)

Συναγερμός στο προεδρικό παλάτι

3 Μαρτίου 2022 13:20
Θρήνος για τον Ερντογάν: Ο θάνατος-μυστήριο και οι υποψίες για δηλητηρίαση (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει από τον αιφνίδιο θάνατο ενός εκ των σημαντικότερων σωματοφυλάκων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του διευθυντή του Κλάδου Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας Χαϊρουντίν Ερεν.

Ο 54χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του στη Σενεγάλη με την επίσημη εκδοχή να κάνει λόγο για θάνατο από καρδιακή προσβολή. Την ίδια ώρα, όμως, δημοσίευμα ιστοσελίδας υποστηρίζει ότι ο σωματοφύλακας του Ερντογάν ενδεχομένως να έπεσε θύμα δηλητηρίασης.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Απόφαση Ερντογάν: Η Τουρκία έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου

Η τουρκική ιστοσελίδα tr724.com σε δημοσιευμά της υποστηρίζει επικαλούμενη τα ευρήματα από τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Ερέν ότι «βρέθηκαν άκρως τοξικές ουσίες που του προκάλεσαν έμφραγμα».

Ο θάνατος του Ερέν εγείρει ερωτήματα καθώς όπως αναφέρει το τουρκικό site δεν είχε ιστορικό προβλήματος με την καρδιά του. Ερώτημα παραμένει, επίσης, αν ο Ερέν έφαγε κάτι διαφορετικό από ό,τι είχαν παρασκευάσει οι Τούρκοι μάγειρες που συμμετείχαν στην αποστολή, όπως και αν κάποιος μπήκε στο δωμάτιό του.

ρετζεπ-ταγιπ-ερντογαν

Συναγερμός στο προεδρικό παλάτι

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Σερέν, πάντως, το προεδρικό παλάτι κάλεσε όλη την ομάδα που έχει αναλάβει την προστασία του Τούρκου προέδρου να υποβληθεί σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις επιμένοντας στην εκδοχή της αιφνίδιας καρδιακής προσβολής.

Το σώμα του Διευθυντή του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων του Προεδρικού Τμήματος Προστασίας Χαϊρετίν Ερέν. Εκεί ελήφθησαν δείγματα από τους ιστούς κατά της δηλητηρίασης και ανάλογες δυνατότητες. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι στο σώμα του αρχηγού της αστυνομίας Έρεν βρέθηκαν ορισμένες δραστικές ουσίες που ενδεχομένως να προκάλεσαν έμφραγμα. Τα πρώτα πορίσματα κοινοποιήθηκαν στο Τμήμα Προστασίας της Προεδρίας. Τα δείγματα που ελήφθησαν για λεπτομερέστερη εξέταση στάλθηκαν στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο.

σωματοφυλακασ-ερντογαν

Με τον ισχυρισμό για δηλητηρίαση, το Τμήμα Προστασίας αναζήτησε τις πληροφορίες της ομάδας που πήγε στο εξωτερικό με τον Πρόεδρο Ερντογάν και συνεργάστηκε στενά με τον Ερέν. Ερωτήθηκαν αν ο Έρεν έφαγε κάτι άλλο εκτός από τα μενού που τους είχαν ετοιμάσει Τούρκοι μάγειρες και αν μπήκε κάποιος άλλος στο δωμάτιό του.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Έρεν είναι γνωστός από την ομάδα του ως ένας σκληρός και αυστηρός σωματοφύλακας. Για το λόγο αυτό δεν δίστασε να ασκήσει βία σε κάποιες δράσεις στο εξωτερικό. Το τελευταίο παράδειγμα συνέβη στην Ουάσιγκτον στις 16 Μαΐου 2017.

Μετά την επίσκεψη Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε διαμαρτυρία μπροστά από την κατοικία της τουρκικής πρεσβείας ανοίγοντας ένα πανό. Στη συνέχεια, ορισμένοι φρουροί της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου του Ερέν, επενέβησαν λεκτικά και σωματικά εναντίον των διαδηλωτών. Ορισμένοι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από την αστυνομία.

σωματοφυλακασ-ερντογαν

Στη συνέχεια, υποβλήθηκε μήνυση στις ΗΠΑ κατά 19 ατόμων, 15 εκ των οποίων ήταν οι σωματοφύλακες του προέδρου Ερντογάν, οι οποίοι συμμετείχαν στον καυγά. 19 άτομα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής προστασίας του Ερντογάν, Μουχσίν Κοσέ, Γιουσούφ Αϊάρ και Χαϊρετίν Ερέν, κατηγορήθηκαν για απόπειρα διάπραξης βίαιου εγκλήματος που υποκινήθηκε από έγκλημα μίσους.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share