Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε το κονβόι των Ελλήνων – «Απ’ όπου περνάμε γίνονται μάχες» (video)

Ξεκινούν οι ομογενείς από τη Ζαπορίζια, όπου διανυκτέρευσαν

3 Μαρτίου 2022 10:48
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε το κονβόι των Ελλήνων – «Απ’ όπου περνάμε γίνονται μάχες» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών και μέρους του προσωπικού του προξενείου Μαριούπολης από την Ουκρανία (Νόστος 3) βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κονβόι ξεκινάει από τη Ζαπορίζια, όπου διανυκτέρευσε, θα μετακινηθεί προς το Κιροβοχράντ (Kirovohrad) και εν συνεχεία προς τη Μολδαβία, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει θέσει υπό τον έλεγχό της τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια! (Video)

«Απ’ όπου περνάμε γίνονται μάχες», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Γιάννης Μπερσίμης ο οποίος είναι στο κονβόι που επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Μαριούπολη και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λεπτό που να μην φοβάται.

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τα τρία σενάρια για την έκβαση του πολέμου - Καταστροφή, βρώμικος συμβιβασμός ή σωτηρία (photo-video)

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής Τόμας Φρίντμαν καταθέτει στη δημόσια συζήτηση τρία σενάρια εξόδου από την κρίση χωρίς να κρύβει την ανησυχία του.

Οπως λέει σε άρθρο του στους New York Times, "κάθε μέρα που ο Πούτιν αρνείται να σταματήσει, πλησιάζουμε στις πύλες της κόλασης" ενώ ποντάρει - αν και πολύ λιγότερο - στο σενάριο οι ίδιοι οι Ρώσοι να "σπάσουν το φράγμα του φόβου απέναντι στον Πουτιν".

Τα τρία σενάρια: Καταστροφή, βρώμικος συμβιβασμός ή σωτηρία

"Η μάχη για την Ουκρανία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας έχει τα χαρακτηριστικά να είναι το πιο μεταμορφωτικό γεγονός στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η πιο επικίνδυνη αντιπαράθεση για τον κόσμο από την κρίση των πυραύλων της Κούβας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share