Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Θα κυκλοφορήσει βίντεο με τον Ζελένσκι νεκρό!» - Προειδοποίηση του Υπουργείου Πληροφοριών της Ουκρανίας

«Η Ρωσία θα προσπαθήσει να...»

2 Μαρτίου 2022 21:50
«Θα κυκλοφορήσει βίντεο με τον Ζελένσκι νεκρό!» - Προειδοποίηση του Υπουργείου Πληροφοριών της Ουκρανίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώ μαίνεται ο πόλεμος, το Υπουργείο Πληροφοριών της Ουκρανίας εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι η Ρωσία ενδέχεται να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με τον πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι νεκρό.

«Η Ρωσία θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία βίντεο για να δημιουργήσει ένα βίντεο στο οποίο ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι δηλώνει την παράδοσή του. Δεν θα είναι πραγματικό βίντεο, αλλά θα δημιουργηθεί μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.

Τα βίντεο που δημιουργούνται μέσω τέτοιων τεχνολογιών δεν διακρίνονται σχεδόν από τα πραγματικά. Είναι ψεύτικο! Στόχος του είναι να αποπροσανατολίσει, να σπείρει τον πανικό, την απόγνωση των πολιτών και να πείσει τα στρατεύματά μας να παραδοθούν», σημειώνεται.

Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Βραδιά τρόμου φαίνεται πως θα βιώσουν σήμερα Τετάρτη (2/3) όσοι βρίσκονται στο Κίεβο. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ τρία χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο χτύπησε ένας πύραυλος, όπως μας ενημέρωσε ο δημοσιογράφος του Open tv, Χρήστος Νικολαΐδης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυροβόλησαν το κονβόι των Ελλήνων! Η εφιαλτική διαδρομή φυγής από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που περιέγραψε στην τηλεόραση του Open ο πολεμικός ανταποκριτής Σωτήρης Δανέζης για τα όσα έζησαν πριν από λίγο οι Έλληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου, τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας χτυπήθηκαν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν απώλειες.

«Ξεκινήσαμε στις 11 το πρωί με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα κυρίως με γυναίκες και μικρά παιδιά από τη Μαριούπολη. Μόλις περάσαμε την έξοδο της Μαριούπολης, πέσαμε σε έναν ουλαμό ρωσικών αρμάτων, με τους στρατιώτες να έχουν τα όπλα παρατεταμένα», είπε αρχικά ο ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων του OPen.

Στη συνέχεια υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, με το κομβόι να συνεχίζει την πορεία του, όμως σε ένα σημείο χρειάστηκε να μπει σε χωματόδρομο και εκεί: «τα πρώτα αμάξια δέχθηκαν πυρά. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αναστροφή και να φύγουμε με σκασμένα λάστιχα», είπε ο Σωτήρης Δανέζης.

Το κονβόι θα διανυκτερεύσει στη Ζαπορίζια, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο θα υπάρξει επικοινωνία με τον Έλληνα πρέσβη και το ΥΠΕΞ για να διαπιστωθεί αν όλα τα μέλη της αποστολής έχουν φτάσει στο σημείο με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, με σκοπό να κατηγορήσει τους Ουκρανούς που μάχονται στην περιοχή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share