Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει θέσει υπό τον έλεγχό της τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια! (Video)

Αναφορές για Ουκρανούς πολίτες που είχαν αποκλείσει δρόμους που οδηγούσαν στο εργοστάσιο

2 Μαρτίου 2022 16:39
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει θέσει υπό τον έλεγχό της τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ένα από τα πλέον τρομακτικά σενάρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι αυτό του χτυπήματος σε έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας. Σύμφωνα με αναφορές το απόγευμα της Τετάρτης (2/3), οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού κατέλαβαν έναν από αυτούς στην πόλη Ζαπορίζια. Παράλληλα, την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει μπει στο έβδομο 24ωρο, ο ρωσικός στρατός ελέγχει ολοένα και περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του πυρηνικού παρατηρητηρίου του ΟΗΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, σε δήλωσή του ανάφερε ότι Ρώσοι διπλωμάτες στη Βιέννη έχουν ενημερώσει τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι το προσωπικό συνεχίζει τις εργασίες του και ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας παραμένουν κανονικά.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζιε είναι ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη και έχει έξι από τους 15 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αναφορές για Ουκρανούς πολίτες που είχαν αποκλείσει δρόμους που οδηγούσαν στο εργοστάσιο

Υπάρχουν αναφορές για Ουκρανούς πολίτες που έχουν αποκλείσει δρόμους που οδηγούν στο εργοστάσιο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει Ουκρανούς να χτίζουν αυτοσχέδια οδοφράγματα κοντά στην πόλη Ενεργκοντάρ, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Πόλεμος στην Ουκρανία - «Γροθιά στο στομάχι»: Η Ρωσία βομβαρδίζει μαιευτήριο – Μάχη στα χαλάσματα για επιζώντες

«Γροθιά στο στομάχι» προκαλεί το βίντεο από τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου στην πόλη Zhytomyr στην Ουκρανία.

Στο βίντεο φαίνεται διασώστες και πολίτες να ψάχνουν στα χαλάσματα για τυχόν επιζώντες ενώ γύρω τους όλα σιγοκαίνε. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφεραν πως από την ρωσική αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, ενώ γυναίκες και παιδιά κρύφτηκαν στα καταφύγια. Η αεροπορική επιδρομή προκάλεσε ζημιές στο νοσοκομείο, σπάζοντας τα παράθυρα και έκαψε τρία σπίτια.

Σημειώνεται πως περίπου 85 μίλια δυτικά του Κιέβου, το Zhytomyr είναι η έδρα της επίλεκτης 95ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επίθεσης, η οποία μπορεί να ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρίκη στο Χάρκοβο: Ανεβαίνει ραγδαία ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Χάρκοβο αναφέρουν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σήμερα (2/3) το πρωί.

Νωρίς το πρωί, περίπου στις 08:10 τοπική ώρα (06:10 GMT), πυραυλική επίθεση έπληξε κτίρια της αστυνομίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και του Εθνικού Πανεπιστημίου Karazin. ​ Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, το Χάρκοβο είναι «εν μέρει περικυκλωμένο» από τον ρωσικό στρατό, τον οποίο ο ουκρανικός στρατός αυτή τη στιγμή συγκρατεί «ηρωικά».

Το πρωί της Τετάρτης Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εισέβαλαν στην πόλη. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, οι στρατιώτες επιτέθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αναφέροντας ότι «ξέσπασε μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών υπερασπιστών».

Σύμφωνα με τους αναλυτές στο Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου, η Ρωσία θα εξαπολύσει μια αεροπορική επίθεση πρώτα στην πόλη προτού ξεκινήσει μια νέα χερσαία επίθεση είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη. Έχοντας πλέον μπει στην έβδομη ημέρα του πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να εστιάζουν σε δύο πόλεις, το Κίεβο και το Χάρκοβο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, το προηγούμενο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους στο Χάρκοβο τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share