Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρίκη στο Χάρκοβο: Ανεβαίνει ραγδαία ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών (video)

Η πόλη σφυροκοπείται από τον ρωσικό στρατό

2 Μαρτίου 2022 14:06
Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρίκη στο Χάρκοβο: Ανεβαίνει ραγδαία ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Χάρκοβο αναφέρουν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σήμερα (2/3) το πρωί.

Νωρίς το πρωί, περίπου στις 08:10 τοπική ώρα (06:10 GMT), πυραυλική επίθεση έπληξε κτίρια της αστυνομίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και του Εθνικού Πανεπιστημίου Karazin. ​ Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, το Χάρκοβο είναι «εν μέρει περικυκλωμένο» από τον ρωσικό στρατό, τον οποίο ο ουκρανικός στρατός αυτή τη στιγμή συγκρατεί «ηρωικά».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν το αρχηγείο της αστυνομίας και το πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο (video)

Το πρωί της Τετάρτης Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εισέβαλαν στην πόλη. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, οι στρατιώτες επιτέθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αναφέροντας ότι «ξέσπασε μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών υπερασπιστών».

Σύμφωνα με τους αναλυτές στο Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου, η Ρωσία θα εξαπολύσει μια αεροπορική επίθεση πρώτα στην πόλη προτού ξεκινήσει μια νέα χερσαία επίθεση είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη.

Έχοντας πλέον μπει στην έβδομη ημέρα του πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να εστιάζουν σε δύο πόλεις, το Κίεβο και το Χάρκοβο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, το προηγούμενο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους στο Χάρκοβο τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν το αρχηγείο της αστυνομίας και το πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο (video)

Επίθεση εξαπέλυσαν τα ρωσικά στρατεύματα στη σχολή Κοινωνιολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου Karazin στο Χάρκοβο, με το κτίριο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες όπως φαίνεται και από τα βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter. Ακόμα παραμένει ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών. Επιπλέον, δέχτηκε επίθεση το κτίριο της αστυνομίας.

Το Χάρκοβο σφυροκοπείται από τον ρωσικό στρατό. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Χτυπήθηκε επίσης και κτίριο της Αστυνομίας καθώς αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share