Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: "Κλείδωσε" η νέα συνάντηση διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία - Πότε αναμένεται να διεξαχθεί;

Τέλος στο θρίλερ

2 Μαρτίου 2022 14:05
Πόλεμος στην Ουκρανία:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος λαμβάνει το θρίλερ σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των νέων διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα, η συνάντηση των εκπροσωπων διπλωματών των δύο χωρών, Ρωσίας και Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Να σας υπενθυμίσουμε, το νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκυ

Την είδηση μετέδωσαν πρώτα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και το ρωσικό κανάλι Russia Today επικαλούμενα σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Σύμφωνα με το RT η σύνθεση με την οποία θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες διαπραγμάτευσης θα είναι ίδιες με αυτές του πρώτου γύρου που διεξήχθη τη Δευτέρα και διήρκησε συνολικά πέντε ώρες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξέι Αρέστοβιτς μιλώντας στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Ukraine-24 «ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία θα διεξαχθεί το απόγευμα σήμερα, 2 Μαρτίου, και οι συνθέσεις των δύο αντιπροσωπειών θα είναι ίδιες».

Η φημολογία για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων σήμερα, Τετάρτη, είχε ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας αλλά οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είχαν προκαλέσει ερωτήματα για το αν και κατά πόσο οι δύο χώρες θα κάθονταν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων δεδομένου και του διαγγέλματος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι το βράδυ της Τρίτης ότι για να συνεχιστούν οι επαφές θα πρέπει να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Η ρωσική πλευρά νωρίτερα, δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε πρώτη ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης με την Ουκρανία στη Λευκορωσία. Όπως είπε οι Ρώσοι αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος και στην πρώτη διαπραγμάτευση, τη Δευτέρα, ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν σήμερα τις συζητήσεις.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντολιάκ, μιλώντας στο Reuters νωρίτερα είπε ότι για τη διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία χρειάζεται «ουσιώδης ατζέντα ενώ λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με το RIA Novosti ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, δήλωσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για διαπραγματεύσεις αλλά δεν δέχεται ρωσικά τελεσίγραφα. «Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και διπλωματία αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιοδήποτε τελεσίγραφο» είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share