Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έλληνες τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας

Αιτήματα τόσο από Ουκρανούς που ζουν στην Ελλάδα όσο και από Έλληνες

1 Μαρτίου 2022 11:34
Έλληνες τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό δείχνουν Έλληνες πολίτες οι οποίοι τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα ζητώντας να μάθουν πληροφορίες για το πως θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στον ουκρανικό στρατό. Την ίδια στιγμή, στενεύει ο κλοιός για το Κίεβο.

Τα αιτήματα αυτά τόσο από Ουκρανούς που ζουν στην Ελλάδα όσο και από Έλληνες αυξήθηκαν μετά την έκκληση του Ουκρανού προέδρου σε ξένους εθελοντές να συγκροτήσουν μονάδα λεγεώνων από ξένους εθελοντές και να πολεμήσουν ενάντια του ρωσικού στρατού. «Πράγματι έχουμε κάποια τηλεφωνήματα στην πρεσβεία από ανθρώπους που θέλουν εθελοντικά να βοηθήσουν τον Ουκρανικό στρατό και το λαό. Δεν είναι χιλιάδες τα αιτήματα αυτά αλλά δεκάδες προς το παρόν και όλους τους ενημερώνουμε να στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αίτημά τους με τα στοιχεία τους» λέει στο protothema.gr εκπρόσωπος της Ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Έλληνες τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας

Λόγω του ότι η πρεσβεία της Ουκρανίας δέχτηκε επίθεση από χάκερ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της έχει δημιουργηθεί στη σελίδα της πρεσβείας στο facebook νέο email αλλά και τηλεφωνικός αριθμός με τα οποία μπορούν να επικοινωνούν όσοι θέλουν να προσφέρουν βοήθεια ή να δηλώσουν συμμετοχή για τον εθελοντικό στρατό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα, οι πολίτες που τηλεφωνούν ζητούν να μάθουν τι απαιτείται προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού. Από την πρεσβεία τους παραπέμπουν στο email που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του facebook της πρεσβεία όπου αφού στείλουν το αίτημά τους και τα στοιχεία τους στη συνέχεια κάποιος υπάλληλος της πρεσβείας του ενημερώνει σχετικά.


Βέβαια όπως ανέφερε στο protothema.gr εκπρόσωπος της ουκρανικής πρεσβείας η διαδικασία που ακολουθείται είναι αρκετά αυστηρή με ενδελεχή έλεγχο του ατόμου που επιθυμεί να πάει και να πολεμήσει.

Πηγή: protothema.gr

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share