Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Συναγερμός στο Κίεβο: Πρωτοφανής επίθεση από την Ρωσία στην πρωτεύουσα - Ηχούν παντού σειρήνες (video)

Νέες εκρήξεις στην πόλη, που πλέον πολιορκείται άνευ προηγουμένου

28 Φεβρουαρίου 2022 19:05
Πόλεμος στην Ουκρανία - Συναγερμός στο Κίεβο: Πρωτοφανής επίθεση από την Ρωσία στην πρωτεύουσα - Ηχούν παντού σειρήνες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγη μόνο ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι 6ωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών Ρωσίας- Ουκρανίας με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία, οι Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: Ποιος είναι ο άνθρωπος με το μαύρο καπέλο που αποκαλούν «Ουκρανό Στάλιν»

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για πολλαπλές μεγάλες εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 18:40 περίπου στα ανατολικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, οι σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν. Το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι ήταν οι μεγαλύτερες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Μπρόβαρι του ανατολικού Κιέβου.

Η πολιτική προστασία ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Δείτε live εικόνα από το Κίεβο:

«Στα 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου» οι ρωσικές δυνάμεις

Λίγη ώρα νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Αναμένουμε ότι θα θελήσουν να συνεχίσουν να κινούνται προς την πόλη και θα προσπαθήσουν να την περικυκλώσουν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share