Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Aibnb προσφέρεται να φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Airbnb.org καλύπτει τις ανάγκες στέγασης σε περιόδους κρίσεων

28 Φεβρουαρίου 2022 14:39
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Aibnb προσφέρεται να φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To φιλανθρωπικό σκέλος της Airbnb θα φιλοξενήσει προσωρινά έως και 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρεία ενοικίασης καταλυμάτων.

Παράλληλα, άλλοι δύο Έλληνες νεκροί στο Σαρτανά

Ο επικεφαλής της Μπράιαν Τσέσκι και ο Τζο Γκέμπια, πρόεδρος της Airbnb.org, έχουν στείλει επιστολές στους ηγέτες χωρών που μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία, την Πολωνίας, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Ουγγαρίας, γνωστοποιώντας η εταιρεία μπορεί να προσφέρει στέγαση στους πρόσφυγες που καταφθάνουν.

Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι από την Ουκρανία κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας, ανέφερε την Δευτέρα στο Twitter ο λΎπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Aibnb προσφέρεται να φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες

Σύμφωνα με καταμέτρηση της υπηρεσίας του, ο Γκράντι έκανε λόγο για 499.412 καταγεγραμμένους πρόσφυγες εκ των οποίων οι 281.000 μόνο στην Πολωνία.

Η Airbnb.org, η οποία παρέχει προσωρινή διαμονή στη διάρκεια κρίσεων, θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής.

Η παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share