Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA σβήνει την Ρωσία από τον ποδοσφαιρικό χάρτη - Οι κυρώσεις που επέβαλλε!

Κυρώσεις σε όλα τα επίπεδα πλέον δέχονται οι Ρώσοι

27 Φεβρουαρίου 2022 22:44
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA σβήνει την Ρωσία από τον ποδοσφαιρικό χάρτη - Οι κυρώσεις που επέβαλλε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καμία διοργάνωση σε έδαφός της, αναφορά στο όνομα ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, απουσία σημαίας και εθνικού ύμνου και πιθανός αποκλεισμός από κάθε διοργάνωση για τις εθνικές ομάδες είναι οι αποφάσεις της FIFA για την Ρωσία.

Σοκαριστικές εικόνες από την Ουκρανία: Μπαίνουν σε βομβαρδισμένο σούπερ μάρκετ και παίρνουν ό,τι βρουν (video)

Στον δρόμο που χάραξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βαδίζει η FIFA τις τελευταίες ώρες, καθώς ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής, άγνωστο μέχρι πότε, δεν θα αναγνωρίζει τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας ως... Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία!

Αντ' αυτού, εκείνες θα πρέπει στο εξής να αγωνίζονται ως Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας (RFU), κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες ως μέλη της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC).

εθνικη-ρωσιασ

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA:

  1. Δεν θα διεξαχθεί διεθνής διοργάνωση σε έδαφος της Ρωσίας, με τους εντός έδρας αγώνες να γίνονται σε ουδέτερες έδρες, χωρίς την παρουσία θεατών.
  2. Οι ομάδες που εκπροσωπούν τη Ρωσία θα αγωνίζονται σε οποιαδήποτε διοργάνωση υπό το όνομα "Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας" και όχι "Ρωσία.
  3. Η σημαία και ο ύμνος της χώρας δεν θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες που θα συμμετέχει η "Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας".

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με την ΔΟΕ και με την UEFA για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και τις επόμενες κυρώσεις, ακόμη και το ενδεχόμενο να αποκλειστούν οι Ρώσοι από κάθε διοργάνωση αν δεν υπάρξει άμεση επίλυση στο ζήτημα των τελευταίων ημερών, άμεση λύση στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα.

πολεμοσ-ουκρανια

"Η FIFA πιστεύει ότι το αθλητικό κίνημα πρέπει να είναι ενωμένο στις αποφάσεις αυτής της υπόθεσης, πιστεύει ότι το άθλημα πρέπει να συνεχίσει να μιλάει για την ειρήνη και για την ελπίδα" αναφέρει η ενημέρωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που εξηγεί ότι είναι σε ανοιχτό διάλογο με την Πολωνία, την Τσεχία και την Σουηδία, αντιπάλους της Ρωσίας στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ώστε να βρεθεί λύση σχετικά με τους μεταξύ τους αγώνες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share