Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Η νύχτα του τρόμου στη Μαριούπολη: Ήχησαν οι σειρήνες - Μπαράζ εκρήξεων (video)

Δραματικές ώρες για τους Έλληνες ομογενείς - Κρυμμένοι στα υπόγεια καταφύγια

27 Φεβρουαρίου 2022 21:15
Πόλεμος στην Ουκρανία - Η νύχτα του τρόμου στη Μαριούπολη: Ήχησαν οι σειρήνες - Μπαράζ εκρήξεων (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στη Μαριούπολη, όπου ηχούν ξανά οι σειρήνες, ενώ ο δήμαρχος προειδοποίησε για επικείμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Λίγο πριν από τις 20.00, σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις, στο ανατολικό τμήμα, κοντά στα εργοστάσια που φαίνεται πως αποτελούν στόχο των ρωσικών δυνάμεων και των αυτονομιστών. Είναι, όπως όλα δείχνουν, το σημείο στο οποίο έχουν δώσει το μεγαλύτερο βάρος οι επιτιθέμενοι.

Ο δήμαρχος έχει προειδοποιήσει για επικείμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, ο οποίος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από την έκρηξη, το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που το ένιωσαν στο στήθος τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν από κάθε σημείο τη Μαριούπολη, ενώ η πόλη μοιάζει να οχυρώνεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει ακόμη και μέσα στους δρόμους αν χρειαστεί ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Τι ζήτησε ο Μακρόν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς η εισβολή της Ρωσίας λαμβάνει νέες διαστάσεις, ύστερα από την απόφαση να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στις αντιμαχόμενες πλευρές.

μακρον-εμανουελ

Νέα προκλητική επίθεση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα: «Να συνέλθουν και να μην προπαγανδίζουν όσοι κατηγορούν για όλα τη Μόσχα»

Έτσι, η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ενώ θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι του τμήματος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιείται, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share