Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κομισιόν: Ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία - Οι νέες κυρώσεις (video)

Η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν

27 Φεβρουαρίου 2022 18:46
Πόλεμος στην Ουκρανία - Κομισιόν: Ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία - Οι νέες κυρώσεις (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ένα αληθινά σκληρό μέτρο εναντίον της Ρωσίας απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον νετρ Λάιεν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιον ανακοίνωσε: «Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται, ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτές είναι οι χώρες που στέλνουν όπλα και βοήθεια - Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ (video)

Ενωμένα συμπορεύονται τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ αποστέλλοντας στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία που πλήττεται επί σειρά ημερών από τα ρωσικά πυρά.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός γνωστός 22χρονος τερματοφύλακας στο Κίεβο

Ενώ μαίνεται η σύρραξη, το ΝΑΤΟ εξέδωσε ειδική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι «σύμμαχοι ενισχύουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία ενόσω η χώρα συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στην επιχείρηση ευρείας κλίμακας από τη Ρωσία. Χιλιάδες αντιαρματικά όπλα, εκατοντάδες πύραυλοι αεράμυνας και χιλιάδες αποθέματα φορητών όπλων και πυρομαχικών αποστέλλονται στην Ουκρανία. Οι Σύμμαχοι παρέχουν επίσης οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια αξίας εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προμηθειών για να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις».

Το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ή προχωρούν τη διαδικασία έγκρισης για τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία έχει ήδη λάβει σημαντική ποσότητα οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Javelin και αντιαεροπορικών πυραύλων, καθώς και εκατομμύρια ευρώ οικονομικής βοήθειας.

«Η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια κι ανοίγουν τα σύνορά τους στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Η Κροατία, η Πολωνία και η Ρουμανία υποδέχονται ήδη Ουκρανούς πρόσφυγες. Η Ιταλία παρέχει επίσης άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση και η Τουρκία έχει εμβαθύνει τους αμυντικούς της δεσμούς με την Ουκρανία και έχει προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι Σύμμαχοι εντείνουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, με επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα που κατοχυρώνεται στον Χάρτη του ΟΗΕ και οι σύμμαχοι βοηθούν την Ουκρανία να διατηρήσει αυτό το δικαίωμα. Στέλνουμε σαφές μήνυμα πλήρους υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», τονίζει στην ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share