Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κραυγή αγωνίας από τον Πάπα Φραγκίσκο: «Η καρδιά μου πονά - Πρέπει να σιγήσουν τα όπλα»

Προσευχήθηκε για ειρήνη συγκλονισμένος από τους βομβαρδισμούς στην περιοχή

27 Φεβρουαρίου 2022 15:45
Πόλεμος στην Ουκρανία - Κραυγή αγωνίας από τον Πάπα Φραγκίσκο: «Η καρδιά μου πονά - Πρέπει να σιγήσουν τα όπλα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τη σημερινή θεία λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς, ζήτησε και πάλι τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Με καταπονεμένη καρδιά, επαναλαμβάνω: πρέπει να σιγήσουν τα όπλα», είπε ο Φραγκίσκος και πρόσθεσε: «Βλέπω στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και πολλές σημαίες της Ουκρανίας. Δόξα σοι, Κύριε».

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν εκτός ελέγχου: Έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας (video)

«Όποιος κάνει πόλεμο ξεχνά την ανθρωπότητα, δεν είναι με τον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά βάζει σε πρώτη μοίρα το συμφέρον της εξουσίας. Παραδίδεται στη διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων, η οποία απέχει, όσο τίποτε άλλο, από την βούληση του Θεού» είπε ο ποντίφικας.

Ο πάπας ζήτησε από όλους τους καθολικούς πιστούς, να προσευχηθούν για την Ουκρανία στις 2 Μαρτίου, ημέρα που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέλεξε για μια προσευχή υπέρ της ειρήνης. Ο Φραγκίσκος, τέλος, τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης ανθρωπιστικών διαδρόμων, με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των Ουκρανών πολιτών σε ασφαλείς περιοχές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι είπε ναι σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στην Λευκορωσία - Διπλωματικός πυρετός (Video)

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Η Ουκρανία συμφώνησε για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία, η Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στην πόλη Γόμελ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Βλοντιμίρ Ζελένσκι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο Πρόεδρο, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, λίγη ώρα μετά τη λήξη του ρωσικού τελεσιγράφου προς την Ουκρανία για συνομιλίες.

Σύμφωνα με το OPEN, ο Πούτιν διαμήνυσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στο Γκόμελ της Λευκορωσίας. “Αυτή τη δυνατότητα δεν την αξιοποίησε η Ουκρανία”, φέρετε να είπε ο Πούτιν.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη της Λευκορωσίας Γκόμελ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Εκείνοι, επιδεικνύοντας ασυνέχεια, δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία μέχρι τώρα», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, ο Ναφτάλι Μπένετ «πρότεινε να μεσολαβήσει το Ισραήλ για την παύση των εχθροπραξιών».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share