Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τελεσίγραφο Μόσχας σε Κίεβο για απάντηση «ως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)» στις διαπραγματεύσεις (Video)

H ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ

27 Φεβρουαρίου 2022 12:01
Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τελεσίγραφο Μόσχας σε Κίεβο για απάντηση «ως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)» στις διαπραγματεύσεις (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και το διπλωματικό θρίλερ γύρω από το θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις προσπάθειες που γίνονται για να επιτευχθεί εκεχειρία.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, με την ρωσική αντιπροσωπεία να έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το Χάρκοβο! Εκρήξεις και αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο - Στις φλόγες διυλιστήριο και αγωγός φυσικού αερίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Χάρκοβο και έχουν ξεσπάσει οδομαχίες στο κέντρο της πόλης, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Unian. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram, διακρίνεται ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Πυραυλική επίθεση στα περίχωρα του Κιέβου, διυλιστήριο παραδόθηκε στις φλόγες

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες, ανέφερε η δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω», ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς. Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τεράστιες φλόγες να υψώνονται στον ουρανό.

Κλιμακώνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να έχει ξεκινήσει γενικευμένες επιθέσεις για την κατάληψη του Κιέβου, την ώρα που ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει δεκάδες αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 10 ομογενείς, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει μία εκτεταμένη, συντονισμένη και ισχυρή απάντηση στον Πούτιν από τη Δύση.

Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Καναδάς έθεσαν εκτός διατραπεζικών συναλλαγών (σύστημα SWIFT) ρωσικές τράπεζες, πιέζοντας ασφυκτικά τη ρωσική οικονομία, ενώ η Γερμανία έδωσε άδεια για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία, προς ενίσχυση των δυνάμεων που αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share