Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκ με δύο Έλληνες νεκρούς στον Σαρτανά - Στους έξι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί (video)

Καλείται στο ΥΠΕΞ ο Ρώσος πρέσβης

26 Φεβρουαρίου 2022 15:59
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκ με δύο Έλληνες νεκρούς στον Σαρτανά - Στους έξι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο Έλληνες νεκρούς και έξι τραυματίες στην περιοχή Σαρτανά, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένα παιδί.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τι κάνετε εδώ; Είστε απλά μαριονέτες» - Παππούς... στολίζει Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη (video)

Είναι το χωριό το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή όπου είχε γίνει και η δολοφονική ενέργεια κατά Ελλήνων από Ουκρανούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα ένας ομογενής να χάσει τη ζωή του και άλλοι τρεις να τραυματιστούν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρει το ΥΠΕΞ και καταλήγει:

«Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

πολεμοσ-ουκρανια

Δραματικές ώρες για τους αμάχους

Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες με ανταλλαγή σφοδρών πυρών σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένας πύραυλος προσγειώθηκε νωρίτερα κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ ένας άλλος έπληξε σύμπλεγμα κατοικιών.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας, καθώς ρωσικοί πύραυλοι «χτυπούν» πολυκατοικίες και κτίρια όπου ζουν πολίτες. Όπως ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας η ρωσική εισβολή έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά να έχουν σκοτωθεί. Επίσης 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share