Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πού μπορει να φτάσει ο Πούτιν - Η Ρωσία απειλεί Φινλανδία και Σουηδία να μην μπουν στο ΝΑΤΟ! (Video)

«Θέλει να αναβιώσει τη ζώνη υπεροχής του το σοβιετικό καθεστώς στην Ανατολική Ευρώπη»

26 Φεβρουαρίου 2022 08:14
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πού μπορει να φτάσει ο Πούτιν - Η Ρωσία απειλεί Φινλανδία και Σουηδία να μην μπουν στο ΝΑΤΟ! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Δημήτρης Χόνδρος μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις επόμενες κινήσεις του Πούτιν μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Ο κ. Δεσποτόπουλος αναφέρθηκε στις βλέψεις που έχει ο Πούτιν για την Ουκρανία. Ενώ, μια ανάσα από την κατάληψη του Κιέβου βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις και ενώ επιχειρούν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα στο έδαφος της Ουκρανίας.

«H αντιμετώπιση της Δύσης είναι το κλειδί για την συνέχεια. Είναι θλιβερή η αντιμετώπιση της κρίσης, η Ουκρανία χρειάζεται χρήματα και την οδηγούμε στο ΔΝΤ. Δεν μπορύμε να περιοριστούμε στα καθιερωμένα, να φωτίσουμε την Ακρόπολη με τα χρώματα της Ουκρανίας ή να αλλάξουμε στα σόσιαλ την εικόνα προφιλ μας και μετά από 1 βδομάδα η ζωή να συνεχιστεί», ανέφερε αρχικά.

«Η Ρωσία έχει στόχο να αντικαταστήσει το ουκρανικό καθεστώς, όλα αυτά είναι τακτικισμοί, δεν έχει διάθεση να κάνει καμία ουσιαστική κουβέντα με το καθεστώς της Ουκρανίας, έχει χαρακτηρίσει τον Ζελένσκι τοξικομανή, ναζιστή, και είναι ικανός για όλα ο Πούτιν», συμπλήρωσε.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, μία περιφερειακή δυναμη να απειλεί με στρατιωτική δράση, 2 κράτη μελη της Ε.Ε, τη Φιλανδία και τη Σουηδία και η Ευρώπη εξακολουθεί να σφυρίζει αμήχανη. Η Δύση έχει τα εργαλεία και τα όπλα να σταματήσει τον πόλεμο. Μπορεί να σταματήσει την χρηματοδότηση στην Ρωσία με την αγορά της ενέργειας», συμπλήρωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Από το διάγγελμα του Πούτιν φαίνεται ότι θέλει να αναβιώσει τη ζώνη υπεροχής του το σοβιετικό καθεστώς στην Ανατολική Ευρώπη και παράλληλα απειλεί τις χώρες να μην πάνε στο ΝΑΤΟ. Θέλει μία συνέχεια της σοβιετικής ή της ρωσικής αυτοκρατορίας και να έχει την αποκλειστική ζώνη επιρροής στην ανατολική Ευρώπη. Το ζήτημα είναι εάν η Ευρώπη θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχει», σχολίασε ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Δημήτρης Χόνδρος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share