Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστικό βίντεο - ντοκουμέντο - Οικογένεια φεύγει από την πόλη Okhytyrka για να σωθεί και περνά δίπλα από κτίριο που ανατινάσσεται

Συγκλονιστικό

25 Φεβρουαρίου 2022 22:53
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστικό βίντεο - ντοκουμέντο - Οικογένεια φεύγει από την πόλη Okhytyrka για να σωθεί και περνά δίπλα από κτίριο που ανατινάσσεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σειρήνες πολέμου ηχούν στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι έχουν μπει στην χώρα, ενώ παράλληλα ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο Χοστομέλ κοντά στο Κίεβο, ενώ δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κατευθύνονται στην Πολωνία για να βρουν καταφύγιο.

Οι επιθέσεις δεν γίνονται μόνο στις μεγάλες πόλεις, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πολίτες είναι έντρομοι. Τα παιδιά τρομοκρατημένα,

Γυναίκες προσπαθούν να φύγουν με τα μωρά τους στα εξοχικά ή στα χωριά τους για να σωθούν, μόνες, χωρίς τους άντρες τους, καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποφάσισε γενική επιστράτευση.

Μέσα στις οικογένειες που προσπαθούσαν να σωθούν ήταν και μία οικογένεια που άφησε το μέρος που ζει, δίπλα στην πόλη Okhytyrka. Στον δρόμο τους ωστόσο αντικρίζουν ένα κτήριο να ανατινάσσεται λίγα μέτρα από το αυτοκίνητό τους.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοσιογράφος μίλησε σε Ρώσους στρατιώτες χωρίς να το καταλάβει

Ενώ ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ρωσία έχει καταλάβει το αεροδρόμιο Αντόνοφ, έξω από το Κίεβο, ο πολεμικός ανταποκριτής του CNN, Matthew Chance, κατέγραψε το συμβάν χωρίς να το γνωρίζει.

Συγκεκριμένα, ο Matthew Chance βρισκόταν χθες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και κατέγραφε τις εξελίξεις από την εισβολή των Ρώσων, όταν εκεί που βρισκόταν είδε να πλησιάζουν κάποιοι στρατιώτες.

Άρχισε να μιλάει με τον υπεύθυνο της ομάδας και τότε κατάλαβε ότι δεν ήταν Ουκρανοί, αλλά Ρώσοι που είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο, έχοντας αποβιβαστεί από τα ελικόπτερα που είχαν φτάσει στην περιοχή.

«Πραγματικά δεν ξέραμε πότε θα έρθουν τα ρωσικά στρατεύματα εδώ. Νομίζαμε πως ήταν οι Ουκρανικές δυνάμεις. Πήγαμε να τους μιλήσουμε, αλλά κατά την διάρκεια της κουβέντας αντιλήφθηκα πως ήταν Ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις και όχι Ουκρανικές», φαίνεται να λέει στο video που μετέδωσε το Αμερικάνικο δίκτυο, την ώρα που οι Ρώσοι άλλαζαν θέσεις, μεταφέροντας τον οπλισμό τους σε κιβώτια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share