Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δωρεάν κλήσεις προς Ουκρανία για τους συνδρομητές Nova και Wind

Από σήμερα 25 Φεβρουαρίου στις 16:00 μέχρι και τις 10 Μαρτίου

25 Φεβρουαρίου 2022 19:10
Δωρεάν κλήσεις προς Ουκρανία για τους συνδρομητές Nova και Wind
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δωρεάν κλήσεις προς και από την Ουκρανία σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία προσφέρουν η Nova και η Wind Ελλάς, μέλη της United Group.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα 25 Φεβρουαρίου στις 16:00 μέχρι και τις 10 Μαρτίου, θα παρέχεται δωρεάν ομιλία σε διεθνείς κλήσεις από την Ελλάδα προς την Ουκρανία σε:

  • πελάτες σταθερής τηλεφωνίας Nova και Wind, ιδιώτες και επιχειρήσεις
  • πελάτες συμβολαίου κινητής Wind, ιδιώτες και επιχειρήσεις
  • κατόχους καρτοκινητής Wind F2G ή κάρτας Q (στους οποίους το κόστος θα επιστραφεί στον λογαριασμό τους στις 11 Μαρτίου)

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ανταπόκρισης της United Group για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και προσφέρεται από τις θυγατρικές στους συνδρομητές τους.

Παράλληλα, σπαρακτικές εικόνες που σπάνε κόκαλα και θυμίζουν στιγμιότυπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με δεκάδες παιδιά να έχουν στοιβαχτεί στα υπόγεια καταφύγια της Ουκρανίας προκειμένου να προφυλαχθούν από τη ρωσική εισβολή, κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσω των social media.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κατευθύνονται στην Πολωνία

Τον εφιάλτη του πολέμου βιώνουν από χθες οι Ουκρανοί, οι οποίοι μετά την εισβολή της Ρωσίας, αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.

Η μαζική έξοδος συνεχίζεται και σήμερα, ενώ χιλιάδες Ουκρανοί αναζητούν καταφύγιο στην ανατολική Πολωνία.

Σύμφωνα με τη συνοριακή υπηρεσία της Πολωνίας, 29.000 άτομα έφτασαν από την Ουκρανία την Πέμπτη, δηλαδή την πρώτη μέρα του πολέμου.

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κατευθύνονται στην Πολωνία

Ακόμη περισσότεροι διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας την Παρασκευή, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία θα καταλάβει ολόκληρη τη χώρα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σπάει κόκκαλα το βίντεο που απαθανατίζει τη στιγμή που πολίτης μπαίνει μπροστά από τα ρωσικά τανκ για να τα εμποδίσει

Η επίθεση στο Κίεβο έχει ξεκινήσει, με την ρίψη πυραύλων να έχει τρομοκρατήσει τους άμαχους πολίτες, οι οποίοι προσεύχονται να σταματήσει ο εφιάλτης. Την ίδια στιγμή, ένας γενναίος Ουκρανός πολίτης απεικονίζεται να στέκεται απέναντι στα στρατεύματα του Πούτιν προσπαθώντας να μπλοκάρει μια ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή - σε σκηνές που θυμίζουν τον «άνθρωπο-τανκ» της πλατείας Τιενανμέν που μπλοκάρει τις κινεζικές δυνάμεις το 1989.

Το βίντεο, που πιστεύεται ότι τραβήχθηκε στα νότια της χώρας κοντά στην Κριμαία δημοσιεύεται την ώρα που ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει και εισβάλει στο Κίεβο σήμερα σε μια προφανή προσπάθεια να καταλάβει την πρωτεύουσα και να «αποκεφαλίσει» την κυβέρνηση με την ελπίδα να φέρει μια γρήγορη νίκη.

Αλλά οι άνδρες του Πούτιν έμοιαζαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αιματηρές μάχες δρόμο σε δρόμο, καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα επιφορτισμένα με την άμυνα της πόλης άρχισαν να δημιουργούν αμυντικές θέσεις σε αυτοκινητόδρομους, σε γέφυρες και στις γωνίες των δρόμων με πυροβολισμούς και εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ουκρανία: Αποχωρεί όλο το προσωπικό της πρεσβείας μας από το Κίεβο

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην Ουκρανία και έτσι λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Κίεβο, ο Πρέσβης της Ελλάδας ζήτησε και έλαβε την έγκριση να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη.

Παράλληλα, δείτε την έκκληση που απευθύνει ο Βλανιμίρ Πούτιν στους Ουκρανούς

Όπως αναφέρεται επίσης σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Η αποχώρηση του προσωπικού της Πρεσβείας, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να αποχωρήσουν, θα πραγματοποιηθεί οδικώς. Μέχρι νεωτέρας, τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργεία. Την επιτόπια κατάσταση επικινδυνότητας κρίνουν οι επικεφαλής των Αρχών αυτών».

Ουκρανία: Αποχωρεί όλο το προσωπικό της πρεσβείας μας από το Κίεβο

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share