Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απόφαση - κόλαφος της ΕΕ για Πούτιν και Λαβρόφ: Σχεδιάζει να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία τους (video)

Στο πλαίσιο του πακέτου κυρώσεων που προωθείται από σήμερα (25/2)

25 Φεβρουαρίου 2022 15:08
Απόφαση - κόλαφος της ΕΕ για Πούτιν και Λαβρόφ: Σχεδιάζει να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία τους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ολομέτωπη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. Ο ρωσικός στρατός έχει μπλοκάρει το Κίεβο από τα δυτικά, έχει αναλάβει τον έλεγχο του κοντινού αεροδρομίου όπου έχουν πέσει και αλεξιπτωτιστές.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ανδριάνα Μαγγανιά, ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς κοντά σε κυβερνητικά κτίρια λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, ενώ από τα ανατολικά ο Γιώργος Σιδέρης και ο Γιάννης Σουλιώτης μεταδίδουν ότι κάτοικοι της Μαριούπολης φτάνουν στη Ζαπορίζια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη κατά μήκος του Δνείπερου που όμως φέρεται να κυκλώνεται από ρωσικά τεθωρακισμένα.

πολεμοσ-ουκρανια

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσμα για διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με το Κίεβο οποιαδήποτε στιγμή, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταθέσουν τα όπλα, απάντησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των Ντονεστσκ και Λουχάνσκ για συνομιλίες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τον Πούτιν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να καλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε νεότερη τοποθέτησή του επέκρινε, παράλληλα, τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης ως προς την αποστολή βοήθειας στη χώρα του, τη στιγμή που οι ντόπιοι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Πώς αντιμετωπίζουν οι δύο πλευρές την παρούσα κατάσταση

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2), η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει. Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share