Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Τραγικές στιγμές: Νεογέννητα από ΜΕΘ σε αυτοσχέδιο καταφύγιο (video)

«Αυτή είναι η πραγματικότητά μας»

25 Φεβρουαρίου 2022 09:33
Πόλεμος στην Ουκρανία - Τραγικές στιγμές: Νεογέννητα από ΜΕΘ σε αυτοσχέδιο καταφύγιο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζουν οι εικόνες, όπου φαίνονται νεογέννητα μωράκια από τη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών ενός ουκρανικού νοσοκομείου να έχουν μεταφερθεί σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο για βόμβες. Οι νοσοκόμες προσπαθούν να τα προστατέψουν και να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή νοσηλεία υπό τις συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους NY Times, τα 12 νεογνά ήταν στην μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο της πόλης Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας. Μεταφέρθηκαν βιαστικά σε μια αποθήκη στο υπόγειο του νοσοκομείου, όταν ήχησαν οι σειρήνες και ακούστηκαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί.

Τα μωρά, που έμοιαζαν να κυμαίνονται από ωρών έως λίγων ημερών, ήταν τυλιγμένα σε κουβέρτες διαφορετικού χρώματος και ξαπλωμένα σε αυτοσχέδια κρεβάτια.

«Αυτή είναι η ΜΕΘ. Σε ένα καταφύγιο βομβών. Το φαντάζεσαι;’ είπε ο Δρ Ντένις Σούρκοφ, επικεφαλής της μονάδας νεογνών, στο Κλινικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας Ντνιπροπετρόβσκ στους New York Times σε ένα μήνυμα κειμένου. «Αυτή είναι η πραγματικότητά μας». «Ήμασταν νευρικοί, πολύ μπερδεμένοι», είπε ο 51χρονος γιατρός.

Συγκλονιστικές εικόνες στην Ουκρανία: Παιδάκια κλαίνε και ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους

Όπως και σε κάθε πόλεμο, έτσι και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα παιδιά είναι αυτά που βιώνουν με τραγικό τρόπο την κατάσταση, καθώς πάνω στην πιο όμορφη ηλικία της ζωής τους, κάποιοι αποφασίζουν να τους ξεριζώσουν από την πατρίδα τους.

Νέες εικόνες λοιπόν έρχονται από την Ουκρανία, όπου σε ένα βίντεο απεικονίζονται δύο μικρά σε ηλικία παιδάκια, να κλαίνε στο παράθυρο του σπιτιού τους, όταν βλέπουν τους γονείς τους να ετοιμάζουν το αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν και να σωθούν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share