Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Ντρέπομαι για τη χώρα μου»: Σύγχυση και έκπληξη στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία!

Θλίψη και οργή

25 Φεβρουαρίου 2022 09:01
«Ντρέπομαι για τη χώρα μου»: Σύγχυση και έκπληξη στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγχυση επικρατεί σε όλη τη Μόσχα σήμερα το πρωί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Guardian, στο Old Arbat, έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της Μόσχας, πολλοί εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η Ρωσία είχε εξαπολύσει ευρεία επίθεση στην Ουκρανία.

«Δεν πίστευα ότι ο Πούτιν θα ήταν διατεθειμένος να πάει μέχρι τέλους. Πώς μπορούμε να βομβαρδίσουμε την Ουκρανία; Έχουμε τις διαφωνίες μας, αλλά δεν είναι ένας τρόπος να τις λύσουμε», είπε η Ksenia Fadeeva.

«Ντρέπομαι για τη χώρα μου. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, είμαι άφωνος. Ο πόλεμος είναι πάντα τρομακτικός. Δεν το θέλουμε αυτό», είπε ο Nikita Golubev.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω τα νέα που διάβασα σήμερα το πρωί. Ένας πόλεμος με την Ουκρανία; Τι κάνουμε; Νιώθω αδύναμη», είπε η Τατιάνα, η οποία ζήτησε να μην δημοσιευτεί το επώνυμό της.

«Ντρέπομαι για τη χώρα μου»: Σύγχυση και έκπληξη στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία!

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian, η Κόκκινη Πλατεία είναι σχετικά άδεια σήμερα το πρωί, ενώ υπάρχει αξιοσημείωτη αστυνομική παρουσία, ενδεχομένως για να αποτρέψει πιθανές διαδηλώσεις και αγοραπωλησίες.

«Μόλις φτάσαμε στη Μόσχα χθες το βράδυ για διακοπές το Σαββατοκύριακο και μετά είδαμε τα συγκλονιστικά νέα», είπε ένας επισκέπτης από το Ιρκούτσκ.

Όπως σημειώνει ο Guardian, το Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο στο κέντρο της Μόσχας ανακοίνωσε ότι έκλεισε σήμερα λόγω της εισβολής. Ο Ουκρανός διαχειριστής, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το όνομά του, είπε: «Μας βομβαρδίζουν όσο μιλάμε. Φυσικά και είμαστε κλειστά! Ιησού, τι συμβαίνει;».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share