Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Τσέρνομπιλ

«Τρέχουν» οι εξελίξεις

24 Φεβρουαρίου 2022 20:06
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Τσέρνομπιλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα χέρια των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται πλέον ο πυρινικός σταθμός του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της χώρας. Συγκεκριμένα ο Γιάροσλαβ Ντεμτσένκοφ ανέφερε πως ο πυρηνικός σταθμός ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων και των αποθετηρίων.

Παράλληλα, έτοιμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης δηλώνει η Ρωσία

Νωρίτερα όπως μετέδωσε το CNN ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έγραφε στο Twitter ότι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ. Οι ουκρανικές δυνάμεις θυσιάζουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Πρόκειται για κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης», πρόσθεσε. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε την προειδοποίηση του Ζελένσκι, γράφοντας στο Twitter ότι μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να «προκαλέσει άλλη μια οικολογική καταστροφή».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share