Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σοκ με εκατομμυριούχο που ομολόγησε τον φόνο της συζύγου του 12 χρόνια μετά

Του είχε πει θα τον χωρίσει

24 Φεβρουαρίου 2022 18:50
Σοκ με εκατομμυριούχο που ομολόγησε τον φόνο της συζύγου του 12 χρόνια μετά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας εκτροφέας αλόγων από τη Νέα Ζηλανδία ομολόγησε τη δολοφονία της γυναίκας του, αν και για περισσότερα από 13 χρόνια επέμενε ότι ο θάνατός της με βολή εξ επαφής δεν ήταν παρά ένα τραγικό δυστύχημα.

Ο Γκρεγκ Μιντς από τη Νέα Ζηλανδία για 13 χρόνια ισχυριζόταν ότι είχε σκοτώσει άθελά του τη γυναίκα του, λίγες μόνο μέρες αφού του είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να τον εγκαταλείψει.

Την περασμένη Δευτέρα, ο εκτροφέας αλόγων ομολόγησε, τελικά, την εκ προμελέτης δολοφονία της συζύγου του, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «New Zealand Herald».

Ο Μιντς εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής αναστολών, αφού είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 11 ετών.

Παραδέχτηκε ότι σκοπίμως πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τη γυναίκα του, Έλεν, τον Σεπτέμβρη του 2009 στη φάρμα του στη Ματαμάτα.

Για πάνω από μια δεκαετία επέμενε ότι ήταν ένα τραγικό δυστύχημα.
«Ναι, ήταν μια προμελετημένη ενέργεια, πήρα την καραμπίνα και πάτησα τη σκανδάλη» είπε ο κατηγορούμενος.

Πέρα από την ομολογία της δολοφονίας, ο Μιντς παραδέχτηκε και τη συχνή κακοποίησή της κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Το φθινόπωρο του 2009, τέσσερις μέρες πριν τον θάνατό της, η Έλεν είπε στον σύζυγό της ότι ήθελε να τελειώσει τον γάμο τους.

Στα 12 χρόνια έγγαμου βίου, η νεαρή γυναίκα είχε πέσει συχνά θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Μιλούσε στο τηλέφωνο με μια φίλη και λίγα δευτερόλεπτα αφού έκλεισε το ακουστικό, η γυναίκα έπεφτε νεκρή από την καραμπίνα του άντρα της.

Είχε δεχτεί πυροβολισμό στον λαιμό από κοντινή απόσταση.

Ο Μιντς είχε δηλώσει αθώος για τη δολοφονία, αλλά το δικαστήριο δεν είχε πειστεί και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή φυλάκισης τα 11 χρόνια, προτού να δικαιούται να αιτηθεί αναστολή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την αποφυλάκιση του Μιντς με αναστολή, ο ίδιος είπε πως το μόνο πρόβλημα που προέκυψε είναι ότι δεν έχει πια εμπιστοσύνη στις στενές προσωπικές σχέσεις.

Τελικά, η επιτροπή αναστολών απέρριψε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος, με τον Μιντς να δικαιούται να ζητήσει και πάλι την αποφυλάκισή του την επόμενη χρονιά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share