Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Εισβολή στην Ουκρανία: Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι - «Να πάρουν τα όπλα οι πολίτες κατά της Ρωσίας» (Video)

«Αμνηστία σε όσους έχουν παραβεί τον νόμο και έχουν τιμωρηθεί αν βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας»

24 Φεβρουαρίου 2022 12:11
Εισβολή στην Ουκρανία: Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι - «Να πάρουν τα όπλα οι πολίτες κατά της Ρωσίας» (Video)

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε στο νέο διάγγελμά του ότι θα δώσει πολίτες σε όλους τους πολίτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας. Επίσης, υποσχέθηκε αμνηστία σε όσους έχουν παραβεί τον νόμο και έχουν τιμωρηθεί, αν βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μάλιστα, κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να καταδικάσουν την επίθεση που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Δραματικές ώρες βιώνουν οι πολίτες στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και οι 120.000 Έλληνες που ζουν στη χώρα. Από νωρίς το πρωί, μετά τη ρωσική εισβολή, ακούνε έντρομοι τους βομβαρδισμούς.

Τι δήλωσε για τις μάχες

Σε σχέση με τις μάχες που είναι σε εξέλιξη είπε ότι ο εχθρός (σ.σ. η Ρωσία) έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Να σημειώσουμε ότι ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 50 Ρώσους στρατιώτες, ενώ έχει καταρρίψει έξι ρωσικά αεροσκάφη. Επίσης, η Ουκρανία έχει διακόψει ήδη τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Ρωσία.

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: «Ξυπνήσαμε με τις εκρήξεις και τις σειρήνες» - Δραματική περιγραφή κάτοικου της Μαριούπολης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή. Οι κάτοικοι στη Μαριούπολη συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους. Η κα Ελένη Ντόμπρα, κάτοικος Μαριούπολης, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι «είμαστε καλά, αλλά ξυπνήσαμε από τις εκρήξεις και τις σειρήνες που ακούγονται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας». Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης από τα ξημερώματα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ήδη λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Πούτιν, οι πρώτοι νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα είναι γεγονός.

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της επίθεσης. Ακόμη και τώρα διατηρούμε την ψυχραιμία και την ηρεμία μας. Δεν μαζέψαμε βαλίτσες, αλλά βλέπω ότι πολλά αυτοκίνητα στο Χάρντοβο σχηματίζουν ουρές στα βενζινάδικα».

«Είμαστε στα σπίτια και ετοιμαζόμαστε να πάμε στη δουλειά μας. Τα σχολεία λειτουργούν εξ αποστάσεως. Τα πάντα λειτουργούν κανονικά» τόνισε η κα Ντόμπρα και πρόσθεσε:

«Η Μαριούπολη δεν έχει δεχτεί επίθεση. Μια συνάδελφος που μένει κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, είπε ότι ένα σπίτι έπαθε ζημιά και έσπασαν τα τζάμια σε ένα σχολείο».

Η ίδια είπε ότι δεν σκέφτεται να φύγει , αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρουμε βέβαια τι θα γίνει την επόμενη ώρα για να μπορέσουμε να κανονίσουμε».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share