Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Από τρία διαφορετικά σημεία εισβάλλει ο Πούτιν - Χάρτης απο τα μέρη (Video)

Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία

24 Φεβρουαρίου 2022 09:00
Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Από τρία διαφορετικά σημεία εισβάλλει ο Πούτιν - Χάρτης απο τα μέρη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της μετά το έκτακτο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ξεκίνησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις εικόνες που έρχονται από το Κίεβο, τη Μαριούπολη, την Οδησσό, πολλές περιοχές του Ντονμπάς να είναι σοκαριστικές.

Από το πρωί της Πέμπτης ακούγονται εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και τη Μαριούπολη, ενώ οι σειρήνες ηχούν εκκωφαντικά στο Κίεβο από όπου χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους, αν και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να μείνουν στα σπίτια τους όπου εκεί είναι πιο ασφαλείς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Ψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου Ζελένσκι για να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει επιβεβαίωση από τις ουκρανικές αρχές ότι υπάρχει εισβολή της Ρωσίας και από τον βορρά. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν ρίξει 5 ρωσικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις διαμηνύουν πως η Ρωσία βάλλει κατά όλων των στρατιωτικών στόχων της Ουκρανίας, προκειμένου να «σπάσει« την αντιπυραυλική της άμυνα. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι δεν κινδυνεύουν και ότι οι επιθέσεις είναι στοχευμένες.

Χάρτης απο τα μέρη που έχει εισβάλλει η Ρωσία

Έως τώρα έχουν γίνει επιθέσεις με πυραύλους τύπου «Κρουζ». Ο δυτικός κόσμος καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας. Με την εισβολή επιχειρεί ως πρώτο στόχο του να καταστήσει «περίκλειστη» την χώρα, και η Ρωσία θα επεκτείνει τα σύνορά της. Υπάρχει το ενδεχόμενο στο μέλλον να αποκοπούν οι Βαλτικές δημοκρατίες.

Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για διάταξη στρατιωτικής επιχείρησης.

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

Νωρίτερα και η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων.

Το ενημερωτικό σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας προς τους αεροπόρους αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share