Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη: Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στην Ουκρανία! (video)

Η πρώτη κίνηση της Μόσχας μετά το «πράσινο φως» για εισβολή στη γειτονική χώρα

22 Φεβρουαρίου 2022 19:52
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη: Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στην Ουκρανία! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην απομάκρυνση του διπλωματικού της προσωπικού από την Ουκρανία, προχωρά η ρωσική πρεσβεία όπως έκανε γνωστό η Μόσχα.

Σύμφωνα με το Ρωσικό ΥΠΕΞ, οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν αντέδρασε. «Υπό τις παρούσες συνθήκες, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φροντίσουμε τους Ρώσους διπλωμάτες και τους υπαλλήλους της πρεσβείας και των γενικών προξενείων.

Ουκρανικό - Έριξε τη «βόμβα» ο Πούτιν - Ζήτησε από το κοινοβούλιο δικαίωμα χρήσης του ρωσικού στρατού στο εξωτερικό - Εγκρίθηκε ομόφωνα (video)

Για να προστατεύσουμε τη ζωή και την ασφάλειά τους, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε να απομακρύνει το προσωπικό των ρωσικών ξένων αποστολών στην Ουκρανία, κάτι που θα εφαρμοστεί στο πολύ άμεσο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι Ρώσοι διπλωμάτες στην Ουκρανία δέχθηκαν «απειλές για σωματικά αντίποινα» και ορισμένοι είδαν τα αυτοκίνητά τους να καίγονται.

πουτιν-ρωσια

«Παρά τις υποχρεώσεις τους βάσει των συμβάσεων της Βιέννης για τις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν ασχοληθεί με αυτά τα γεγονότα», πρόσθεσε η Μόσχα. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε το «πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο της χώρας του για χρήση του ρωσικού στρατού στο εξωτερικό.

«Δεν λέω ότι ρωσικά στρατεύματα θα μπουν αυτήν την στιγμή στο Ντονμπάς» έσπευσε να συμπληρώσει.
Πάντως, ξεκαθάρισε πως η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Ντονμπάς, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, προσθέτοντας πως ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υπάρχουν πια, καθώς «αναγνωρίσαμε την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR)».

Ο κ. Πούτιν, υπέγραψε χθες νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο Δημοκρατιών, επικαλούμενος τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό των δύο περιοχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τη συστηματική αποτυχία του Κιέβου να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share