Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Τι ανέφερε στο διάγγελμά του

21 Φεβρουαρίου 2022 21:09
Βλαντίμιρ Πούτιν: Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αναγνώριση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» από την Ρωσία ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται για τις περιοχές του Ντονμπάς που βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε το διάγγελμά του με τη φράση «εμείς δημιουργήσαμε την Ουκρανία».

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ - Χαραμάδα ελπίδας μετά την πρωτοβουλία Μακρόν για συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 «λήστεψε» τη Ρωσία και την έφερε σε δύσκολη θέση. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως «οι εθνικιστές που αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας δεν έχουν καμία σχέση με αυτή». «Η Ρωσία ξεπλήρωσε τα χρέη της Ουκρανίας αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να τηρήσει τις συμφωνίες για την επιστροφή περιουσιών», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Βλαντίμιρ Πούτιν ανεξαρτησία Ντονέτσκ

Το διάγγελμα

«Η σύγχρονη Ουκρανία είναι κατασκεύασμα της Ρωσίας, των Μπολσεβίκων και των Κομμουνιστών, μετά την επανάσταση του 1917. Για τους εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε τίποτα. Η νίκη του 'κόκκινου' στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στην Γερμανία και την Πολωνία», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη του διαγγέλματος.

Στη συνέχεια έκανε μια ιστορική αναδρομή για την Σοβιετική Ένωση και τα εδάφη αυτά, λέγοντας πως: «Στις αρχές τις εγκαθίδρυσης της Σοβιετικής Ένωσης, οι Μπολσεβίκοι άρχισαν ένα καινούριο κράτος και ο Στάλιν και οι επόμενοι ηγέτες οικοδόμησαν την Σοβιετική Ένωση πάνω στην αρχή της αυτονομίας των εθνών. Αυτό μπήκε και στο σύνταγμα της Σοβιετικής Ένωσης.»

«Γιατί να κάνουμε τόσες παραχωρήσεις σε αυτούς που βρίσκονταν στα όρια της τσαρικής αυτοκρατορίας, στους οποίους αποδόθηκαν τεράστια εδάφη που δεν τους ανήκαν;» αναρωτήθηκε ενώ προσέθεσε ότι «τα αρχεία του Σοβιετικού Κράτους επιβεβαιώνουν ότι ο Λένιν παρέδωσε το Ντονμπάς στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας.»

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς ηγέτες, είπε: «Θέλετε να την απόσχιση; Λοιπόν, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό.»

«Οι Σοβιετικές Δημοκρατίες έχουν όλα τα δικαιώματα να ασκήσουν το καθεστώς αυτονομίας και κυριαρχίας και κάθε διάταξη της κάθε Σοβιετικής Δημοκρατίας θα μπορούσε να δώσει την εθνικότητα στους πολίτες της.»

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share