Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρόμος στις ΗΠΑ: Ελικόπτερο συνετρίβη σε παραλία γεμάτη κόσμο (video)

Σε απόσταση αναπνοής από δεκάδες λουόμενους

21 Φεβρουαρίου 2022 12:30
Τρόμος στις ΗΠΑ: Ελικόπτερο συνετρίβη σε παραλία γεμάτη κόσμο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ελικόπτερο με τρεις επιβάτες συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανοιχτά του Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, σε απόσταση αναπνοής από δεκάδες λουόμενους.

Νίκος Χαρδαλιάς - Θρίλερ στον αέρα: Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε - Πως αντέδρασε ο υφυπουργός (video)

Ένα ελικόπτερο Robinson R44 έπεσε στον ωκεανό κοντά σε μια πολυσύχναστη παραλία στη 1:20 μ.μ. (τοπική ώρα), ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας. Η υπηρεσία διερευνά τα αίτια της συντριβής, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία του Μαϊάμι Μπιτς έσπευσαν στο σημείο και ανέφεραν στο Twitter ότι δύο από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο «σε σταθερή κατάσταση».

Σοκαριστικό: Πολίτης σώζει την τελευταία στιγμή δύο παιδιά από φλεγόμενο κτίριο – Το βίντεο που κόβει την ανάσα

Συγκλονιστικές στιγμές κατέγραψε η κάμερα από στολή αστυνομικού κατά την προσπάθεια διάσωσης δυο παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα μέσα σε φλεγόμενο κτήριο. Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου πλέον, αφού διασώθηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Mesa της Αριζόνας το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, είδαν φλόγες να βγαίνουν από δύο διαμερίσματα καθώς η φωτιά μεταφέρθηκε στη σοφίτα. Το βίντεο από το Family News Chopper της Αριζόνα έδειξε μεγάλα νέφη καπνού να βγαίνουν από το σπίτι καθώς οι πυροσβέστες έριχναν νερό για να σβήσουν τη φωτιά από την οροφή.

Το βίντεο κάμερας σώματος από το Αστυνομικό Τμήμα Μέσα δείχνει έναν άνδρα να πηδά σε ένα παράθυρο στο πλάι του κτιρίου και να μπαίνει στο φλεγόμενο κτήριο για να σώσει ένα 2χρονο κορίτσι που είχε παγιδευτεί μέσα στο διαμέρισμα. Κατάφερε να αρπάξει το κορίτσι και παρέδωσε το νήπιο σε έναν αστυνομικό.

Ο ήρωας μπήκε 2 φορές στο φλεγόμενο διαμέρισμα

Ο αστυνομικός Τζον Φόρεστ ανέφερε πως ο πολίτης είπε: «είναι και κάποιος άλλος εκεί μέσα». Τότε άμεσα ο άνδρας επέστρεψε μέσα στο διαμέρισμα για να βγάλει ένα 6χρονο παιδί από το διαμέρισμα ασφαλές. «Υπάρχει τόσος καπνός εκεί μέσα που αν λιποθυμήσεις, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο», είπε ο Φόρεστ. Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τραύματα από σπασμένο γυαλί και εισπνοή καπνού.

«Βγάζουμε το καπέλο στον πολίτη που έτρεξε σε βοήθεια. Ήταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων και κοιτούσε τη δουλειά του. Κατάλαβε ότι υπήρχε μια φωτιά εκεί πίσω, πήδηξε τον τοίχο, άφησε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο και πραγματικά έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα και έσωσε τις ζωές 2 παιδιών», είπε ο Τσάντ Σέρχεν από το αστυνομικό τμήμα του Mesa.

Τέσσερα διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές, ενώ προβλήματα από τον καπνό αντιμετώπισαν και οι 4 αστυνομικοί που βοήθησαν τον πολίτη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share