Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπουργοί Εξωτερικών της G7: Μόνη λύση η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ

Η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ είναι...

19 Φεβρουαρίου 2022 18:36
Υπουργοί Εξωτερικών της G7: Μόνη λύση η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7 δήλωσαν το Σάββατο ότι η ομάδα των εφτά πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου είναι έτοιμη για διάλογο με τη Ρωσία σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια, την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και τον έλεγχο των εξοπλισμών.

«Λάβαμε υπόψη τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ρωσίας ότι είναι πρόθυμη να εμπλακεί διπλωματικά.

Υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας έναντι της Ρωσίας να συνεχίσουμε τον διάλογο για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ευρωπαϊκή ασφάλεια, η μείωση του κινδύνου, η διαφάνεια, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ο έλεγχος των εξοπλισμών» ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 σε κοινή δήλωση.

Υπουργοί Εξωτερικών της G7: Μόνη λύση η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ

Οι εφτά πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου κάλεσαν επίσης τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της, στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς για να τις παροτρύνει να συμβάλουν στη αποκλιμάκωση της έντασης.

«Η Ρωσία πρέπει να αποκλιμακώσει και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ. Η αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας στη γραμμή επαφής τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Καταδικάζουμε τη χρήση βαρέως οπλισμού και τον αδιάκριτο βομβαρδισμό περιοχών αμάχων, που αποτελούν ξεκάθαρη παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ» αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ είναι «ο μόνος τρόπος για μια μόνιμη πολιτική λύση».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share