Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Mπάιντεν: Ο κίνδυνος εισβολής της Ρωσία στην Ουκρανία είναι υψηλός

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

17 Φεβρουαρίου 2022 17:24
Mπάιντεν: Ο κίνδυνος εισβολής της Ρωσία στην Ουκρανία είναι υψηλός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κίνδυνος μιας εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι «πολύ υψηλός» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για μια επίσκεψη μερικών ωρών στο Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ).

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε σαφή στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση, αν η Ρωσία αποφασίσει να εισβάλει.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε πως υπάρχουν «κάθε είδους ενδείξεις ότι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ουκρανία» και πως δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ (photo-video)

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις που παραπέμπουν σε βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το Ελενόβκα, ένα χωριό στην επαρχία αυτή της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες. Ενώ, πριν από λίγο έγιναν αναφορές για ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ουκρανικού στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών.

Το Reuters μεταδίδει την είδηση για τους βομβαρδισμούς, επικαλούμενο τον αυτόπτη μάρτυρα, την ώρα που οι αυτονομιστές αντάρτες και ο στρατός της Ουκρανίας αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες εκεχειρίας και ότι χρησιμοποιούν βαρέα όπλα.

Ακόμη, υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share